Grote oefening in Rotterdamse haven

0
(foto Koninklijke Marine)

Drie dagen lang is de Rotterdamse haven het toneel van een grote havenbeschermingsoefening. Tijdens Port Defender Rotterdam trainen de Koninklijke Marine, de Dienst Speciale Interventies (DSI), het Havenbedrijf Rotterdam, Politie-eenheid Rotterdam en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond samen voor grote incidenten en eventuele terreurdreiging.

Er wordt geoefend met verschillende scenario’s. Terwijl de Dienst Speciale Interventies een door terroristen gekaapt schip met explosieven aan boord moet bevrijden, wordt de Nautische Mobiele Eenheid ingezet om een einde te maken aan een uit de hand gelopen betoging. De Geneeskundige Hulporganisatie in de Regio (GHOR) bekommert zich om eventuele gewonden.

Alle veiligheids- en hulporganisaties oefenen gezamenlijk op de havenbescherming. Port Defender Rotterdam wordt voor de tweede keer gehouden en is dit jaar uitgebreid met meer scenario’s. Door die te combineren ontstaat een zo realistisch mogelijke oefening. De deelnemers trainen niet alleen hun eigen vaardigheden, maar leren ook beter samenwerken.

Port Defender Rotterdam speelt zich vooral af in de omgeving van de Wilhelminakade, Rijnhaven, Waalhaven en Katendrecht. Er worden helikopters, figuranten en oefenmunitie ingezet. Dat kan overlast veroorzaken voor mensen op schepen, omwonenden en bedrijven.

 

foto: Koninklijke Marine

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.