- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDamen neemt Keppel Verolme over

Damen neemt Keppel Verolme over

- Advertentie -

Delen

Damen Shipyards Group heeft een overeenkomst met Keppel Offshore & Marine bereikt voor de overname van de Keppel Verolme-werf in de Rotterdamse Botlek.

Met de overname versterkt Damen zijn reparatie- en conversie-activiteiten in de regionale scheepsreparatie en -conversie markt. De Verolme-werf in de Botlek bestaat sinds 1957 en is onderdeel van Keppel Offshore & Marine uit Singapore.

Keppel Verolme heeft drie gegraven dokken, een kadecapaciteit van meer dan 1.800 meter en circa 250 personeelsleden. Het grootste dok is 405 meter lang en 90 meter breed. Dat faciliteit geeft Damen de capaciteit om de grootste maritieme objecten te kunnen dokken. Het dok van Damen Shiprepair Rotterdam was met 307 bij 46 meter het grootste dok binnen Damen in Nederland. Damen gaat met de huidige personele bezetting van de Verolme werf de activiteiten in de Botlek voortzetten.

 

Vier grote reparatiewerven

Met Keppel Verolme heeft Damen vier grote reparatiewerven in Nederlandse zeehavens: twee in Rotterdam, één in Vlissingen en één in Amsterdam. De werven gaan nauw samenwerken en van elkaars expertise gebruikmaken. Damen verwacht synergievoordelen. Door gezamenlijk op te trekken richting de markt en door efficiënter en concurrerender te zijn.

Op 10 april is bij de Nederlandse Autoriteit voor Consument en Markt melding gemaakt van de voorgenomen overname. In juni hopen Damen en Keppel de finale overeenkomst te sluiten.

 

foto: BoH

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -