Grote nieuwe tanker voor Kamari

0

Rederij Kamari SA uit Luxemburg heeft de chemicaliëntanker Milano in de vaart genomen. Hij is op 27 juni samen gedoopt met de nieuwe Bitumina II van zusterbedrijf Bitumina Shipping. Met een laadvermogen van 8.000 ton is de Milano een stoere verschijning op de vaarwegen.

De Milano is een type C-tanker met twaalf ladingtanks, geschikt voor het vervoer van diverse vloeibare producten. Het is het tweede eigen schip voor de in 2009 opgerichte rederij Kamari, die naast de Milano nog een tweede tanker huurt.

“Het idee ontstond al pratende met een aantal partijen”, zegt zaakvoerder Silke Koster. “We zaten hardop na te denken over kansen en behoeften in de markt, mogelijkheden voor financiering – en voor we het wisten gingen we met een nieuw schip naar huis.”

Succesvolle proefvaart

V-Shipping en RensenDriessen Shipbuilding hebben het schip ontworpen, waarna Kamari de volledige bouwopdracht aan RensenDriessen en de opdracht voor de bouwbegeleiding aan V-Shipping heeft gegeven.

Het casco komt uit Roemenië en is bij TeamCo Shipyard afgebouwd. De Milano is 135 meter lang en 17,50 meter breed. De proefvaart vond eind juni plaats en was succesvol.
Koster: “We zijn tevreden over iedereen die meegebouwd heeft aan dit prachtige schip. Er is echt goed werk afgeleverd. Nu kijken we ernaar uit om volop door te kunnen starten met de Milano.”

De tanker gaat varen voor Victrol en wordt door Kamari bemand.

foto: Kamari

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.