“Grote bende” bij slecht werkende afvalcontainers

0

Met de komst van de SAB-chipcard is het er niet beter op geworden, vindt Dirk Kamperman van het motorschip Confiance. Het duurt vaak lang voordat een container opengaat met de kaart en soms lukt het helemaal niet. Met als gevolg dat schippers uit frustratie hun vuilniszakken naast de container zetten.

(foto’s D. Kamperman)

“In Vreeswijk is het een grote bende”, zo vertelt Kamperman. De door hem gemaakte foto’s onderstrepen zijn woorden. “Je moet de chipcard er op een speciale manier voor houden, maar het werkt lang niet altijd. Of te lang: als een bemanningslid tijdens het schutten even snel een paar zakken weg wil gooien en het duurt te lang voordat de container open gaat, zet hij ze ernaast zodra het sluislicht op groen gaat.”

Minder containers
Een ander probleem is dat er minder afvalcontainers staan. Vroeger waren het er zes of zeven op het sluiscomplex in Vreeswijk, weet Kamperman. “Nu zijn het er maar drie.” Als de containers dus al open gaan, zitten ze vaak vol en belandt de vuilniszak alsnog ernaast.
De schipper van de Confiance heeft de zakken al eens eigenhandig opgeruimd. “Maar dat doe ik niet meer. Dan registreert het systeem dat het mijn afval is en moet ik er straks voor betalen.”

Ook op andere plaatsen is het een rotzooi bij de containers. Kamperman noemt in Tiel en Wijk bij Duurstede als voorbeeld.

Heeft u ook problemen met de nieuwe afvalcontainers? Mail ons uw klachten: [email protected]. Ook foto’s van afval bij containers zijn welkom.


Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.