Groeiende haven Straubing heeft nieuw havenkantoor

0

Met de opening van een nieuwe havenmeesterij (havenkantoor) laat de Donauhaven in Straubing zien sterk in te zetten op de binnenvaart. De binnenvaartoverslag in de haven is – tegen de algemene trend in – de laatste tijd hard gegroeid. Vooral de overslag van zware en grote goederen zit in de lift.

In de eerste negen maanden van het jaar is al 511.000 ton aan goederen op en van het water overgeslagen. Daarmee zijn de grenzen van de capaciteit bijna bereikt. In Straubing kan zo’n 600.000 ton in en uit binnenschepen worden overgeslagen.

De haven verwacht te kunnen profiteren van de Donauverruiming, die momenteel wordt voorbereid. De komende jaren worden in Straubing extra ligplaatsen en overslagcapaciteit gebouwd. Ook gaat de haven investeren in een nieuwe havenkraan.

Duurzaam pand

De havenmeesterij is de plaats waar binnenschepen zich melden. Het team van havenmeester Martin Bayer was sinds de opening van de haven in 1996 ondergebracht in een voormalige eengezinswoning. In het voorjaar van 2018 ging de bouw van het nieuwe, moderne en duurzaam pand van start. Het heeft 1,9 miljoen euro gekost. Voor de bouw kreeg het Havenbedrijf Straubing subsidie van de deelstaat Beieren.

foto: Hafen Straubing

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.