Green Award voor de binnenvaart

0

Er komt toch een Green Award voor de binnenvaart. De stichting Green Award en de binnenvaartorganisaties zijn tot overeenstemming gekomen hierover. Dertien binnenvaartondernemers hebben de intentieverklaring hiervoor getekend bij het CBRB Jaardiner, donderdagavond 28 oktober. De Green Award wordt 1 januari 2011 van kracht.

Vertegenwoordigers van de dertien ondernemingen bijeen bij de reusachtige intentieverklaring voor de Green Award.

De certificering geeft onder andere aan dat deze ondernemers en ondernemingen hebben geïnvesteerd in verlaging van de luchtemissie om die naar een niveau te krijgen dat gezamenlijk is vastgesteld door de zeehavens en de brancheorganisaties. De hoop is gevestigd op opdrachtgevers en overheid, dat die een dergelijk certificaat zullen honoreren met voorkeursbehandeling en korting op bijvoorbeeld havengeld.
De ondernemingen die deze stap hebben gezet, zijn VT, Wijgula, OtexDelta, Anda, Commander, Deen Shipping, Danser Group, Interstream Barging, Amulet, Unibarge, Millennium, ThyssenKrupp Veerhaven en Caruton.
De Green Award voor de binnenvaart is bij de gelijknamige stichting gecoördineerd door Karin Struijk adjunct-directeur van de stichting en dochter van Jan Struijk, oud-schipper.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.