- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGreen Award Binnenvaart stelt eisen hoger

Green Award Binnenvaart stelt eisen hoger

- Advertentie -

Delen

Stichting Green Award scherpt de eisen voor certificering aan. Ook komen er verschillende niveaus, die uitdrukken hoe milieuvriendelijk een binnenvaartschip is. Dat wordt voortaan aangegeven met goud, zilver en brons.

Begin dit jaar werd het 500e binenvaartcertificiaat uitgereikt voor de Imperial Gas 91.

Sinds de introductie van de binnenvaartvariant van Green Award in 2011 zijn 516 binnenschepen gecertificeerd. Deze maand is de eerste aanpassing op het originele programma van eisen vastgesteld.

Motoren
Diverse criteria zijn deze maand aangepast ten opzichte van het vorige programma van eisen. Zo is er meer aandacht voor veiligheid en nieuwe energiebesparende technieken en geldt een hogere erkenning voor schonere (hulp)motoren.
Het programma bestaat voortaan uit twee onderdelen: motoren en aanvullende eisen. Verder is er een verdeling naar niveaus op grond van het puntensysteem.

Drie niveaus
Voorheen was er slechts één certificaat, dat voor alle schepen die de toets door Green Award hadden doorstaan, gold. Het aantal behaalde punten maakte verder niet uit. Hier is een verandering in gekomen: er zijn nu drie niveaus: goud, zilver en brons.
In overleg met partners, waaronder de havens die schepen met Green Award-certificaat korting geven op het havengeld, heeft Green Award ervoor gekozen dat bijvoorbeeld de hoofdmotoren van een schip minimaal 60 procent schoner moeten zijn dan de in 2007 ingevoerde wettelijke normering CCR II om in aanmerking te komen voor goud.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -