Europort wint ExpoJaarprijs

0

Ahoy Rotterdam heeft voor Europort 2009 de Nationale ExpoJaarprijs gekregen in de categorie ‘Beste business-to-business beurs of event 2010’. De maritieme beurs werd geroemd om het getoonde lef in veranderingen, het introduceren van een branchebreed beursconcept en het centraal stellen van de doelgroep.

Het juryrapport onderschreef dat: “Er is door Ahoy een knappe en gedurfde prestatie geleverd door twee verschillende vakbeurzen met ieder een eigen kerndoelgroep bezoekers in elkaar over te laten vloeien tot één vakbeurs.” In 2005 gingen Rotterdam Maritime van Ahoy en Europort van Amsterdam RAI samen. “Ondanks de economische tegenwind is de organisatie erin geslaagd om een sterke vakbeurs te realiseren die een groot internationaal aanzien geniet. Het combineren van nationale doelstellingen met internationale doelstellingen is succesvol gebleken. Het beursconcept, de vernieuwde huisstijl, de internationale communicatiecampagne: alles klopt!”

Roemenië en Turkije
De beurs brengt alle sectoren in de maritieme industrie samen. Europort organiseert tevens dochterbeurzen in Roemenië en Turkije. De elfde editie van Europort Istanbul vindt plaats van 23 tot en met 26 maart 2011. Europort Romania staat in 2012 voor de negende keer op de agenda. Europort 2011 vindt van 8 tot en met 11 november plaats in Ahoy Rotterdam.
De ingezette koerswijziging resulteert ook voor de komende editie in positieve ontwikkelingen. Er bestaat zichtbaar grotere interesse vanuit het buitenland. Zo zijn er nu al dertien landenpaviljoens in Rotterdam aangekondigd waaronder nieuwe paviljoens uit Finland, Zweden, Jiangsu (China) en Panama. Ook het aantal individuele internationale aanmeldingen groeit.

Nationale ExpoJaarprijs
Deze prijs wordt uitgereikt aan projecten die aantonen dat het medium ‘live communicatie’ een succesvol en integraal onderdeel binnen de totale marketingcommunicatiemix is. Het is dé nationale erkenning voor de succesvolste beurs- en eventconcepten en beursdeelnames.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.