Eén portaal voor werkboten

0

Post Workboats en KD Motoryachts lanceren met www.workboats.nl één portaal voor professionele werkboten. Bezoekers hebben daar de keuze tussen aluminium werkboten en professionele RIB’s (Rigid Inflatable Boats). Een aparte plek is ingeruimd voor de pro-Worker, een werkboot die is ontwikkeld voor de (semi-)overheid, offshore, crewtendering en brandweer. De site kan in de toekomst worden uitgebreid met andere aanbieders, als ze dezelfde kwaliteit garanderen als de huidige deelnemers.

Egbert en Jacomina van Veen en hun kinderen en Klaas en Wilma Post met hun kinderen onthulden de nieuwe website op de open dag.

RIB met aluminium opbouw
KD Motoryachts, gespecialiseerd in aluminium werkboten, en Post Workboats, gericht op de ontwikkeling en bouw van professionele RIB’s, zijn beide gevestigd op Urk. Ze werken al langere tijd samen als het gaat om bijzondere projecten waarbij beide disciplines worden ingezet. “Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan werkboten met de onderbouw van een RIB met daarop een aluminium opbouw”, vertelt Klaas Post. “Wie een dergelijke opdracht krijgt, betrekt de ander bij het project. Dat kan erin resulteren dat Post Workboats de motoren en de organisatie verzorgt terwijl KD Motoryachts het aluminiumwerk voor zijn rekening neemt.”

Klaas Post (links) en Egbert van Veen. (foto’s E.J. Bruinekool Fotografie)

Door de goede resultaten van deze projecten hebben de ondernemers besloten de samenwerking te intensiveren. “Niet door beide bedrijven te laten samensmelten, maar wel in de vorm van gezamenlijke promotie en presentatie. Vandaar dat wij nu naast onze eigen websites ook de site www.workboats.nl hebben ontwikkeld.”

Open huis
Daarnaast hebben KD Motoryachts en Post Workboats onlangs een eerste gezamenlijk open huis gehouden, uitsluitend bedoeld voor de professionele markt: bedrijven en organisaties die zich richten op hulpverlening op het water, nautische bedrijven en (semi-)overheidsinstanties als de brandweer, de politie en Rijkswaterstaat. Om het aanbod zo uitgebreid mogelijk te maken, was ook een aantal toeleveranciers aanwezig, variërend van Yamaha Motors, No Limit Shipyard, KW Trans, Braveheart Shipping en ADT Dieseltechniek tot het Kennisinstituut Veiligheid.
De dag was een groot succes. “We hebben zo’n 700 bezoekers mogen ontvangen”, meldt Post. “Niet alleen vaste klanten kwamen naar Urk. Ook een groot aantal nieuwe relaties, waaronder zelfs mensen uit Denemarken, heeft op onze uitnodiging gereageerd.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.