Zorgen om kabelbaan Koblenz

0

Koninklijke Schuttevaer ontvangt veel vragen van bezorgde schippers over een kabelbaan die momenteel In Koblenz wordt gebouwd. De telefoontjes gaan met name over de hoogte van de kabelbaan die van de Deutsche Eck naar de overkant zal lopen.

Klik op de afbeelding om naar de website met het filmpje te gaan.De kabelbaan wordt gebouwd voor de Bundesgartenschau Koblenz 2011. Hij komt volgens Koninklijke Schuttevaer met zijn laagste punt (de cabines) op een hoogte van 12 meter boven HSW (Höchster Schifffahrtswasserstand) te liggen. De kabel komt nog 6 meter hoger, op 18 meter boven HSW. 
"De doorvaarthoogte ligt daarmee altijd hoger dan de nabijgelegen Pfaffendorfer Brücke (9.10 meter boven HSW)", schrijft de vereniging op haar website. Het laagste punt bevindt zich aan de linkeroever, buiten de vaargeul. "Het laagste punt aan de rand van de vaargeul zal dus nog hoger liggen dan 12 meter boven HSW."

Radarreflectoren
De kabelbaan zal met radarreflectoren worden uitgerust, meldt Koninklijke Schuttevaer. "Als de kabelbaan gereed is zal de scheepvaart via de NIF-verkeerscentrale in Oberwesel hierover geïnformeerd worden. Ook zal de scheepvaart in kennis gesteld worden via een scheepvaartbericht en via de site elwis.de."

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.