efm betaalt weer premie terug

0

efm geeft haar deelgenoten, voor het tweede achtereenvolgende jaar, 10 procent premie terug. Het gaat in totaal om ruim anderhalf miljoen euro. Het aantal schades was opnieuw lager.

“Juist in deze tijd kunnen wij als efm laten zien dat we een échte onderlinge zijn”, zegt directeur Tom Boerema. “We proberen als verzekeraar altijd náást onze deelgenoten te staan en we zijn blij dat we een kleine bijdrage kunnen leveren in een tijd die voor veel binnenvaartondernemers niet makkelijk is.”
Vorig jaar was efm de eerste verzekeraar in de markt die zijn deelgenoten in de beroeps- en recreatievaart een deel van de premie teruggaf. Dat het aantal schades lager is dan vooraf ingeschat, en daarmee ook de schadelast, is opnieuw gedeeltelijk toe te schrijven aan de slechte economische omstandigheden. Er werd minder gevaren, geladen en gelost, waardoor ook minder schades ontstonden.
Op het moment dat er weer meer gevaren wordt zal het aantal schades wellicht weer toenemen. efm houdt daarom rekening met een mogelijk hogere schadelast in het komend jaar. In verband met inflatie wordt voor alle categorieën schepen een correctie van 1,5 procent toegepast, met uitzondering van de tankvaart. In die categorie wordt de premie structureel met 5 procent verlaagd.
“Naast de lagere schadelast, voert efm al heel lang een voorzichtig financieel beleid”, aldus Boerema. “Het geld is van onze deelgenoten en daar springen we voorzichtig mee om. Door ons zorgvuldige beleggingsbeleid heeft efm in de afgelopen jaren gelukkig geen geld van deelgenoten op de beurs verspeeld.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.