- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekEerste werkbezoek van het jaar

Eerste werkbezoek van het jaar

- Advertentie -

Delen

Dit jaar startte het seizoen met een werkbezoek op 4 maart dat geregeld was vanuit het Ministerie van Financiën zelf, maar waar het BVB praktisch bij heeft ondersteund. Het gezelschap van vier medewerkers ging, na een rondleiding op de Verkeerspost in Dordrecht en een binnenvaartpresentatie van het BVB, middels een patrouillevaartuig aan boord bij containerschip Pelagus en vervolgens de Veerhaven 8. Ze konden daar in de stuurhut al hun vragen stellen en gewoon eens kijken hoe het er aan boord aan toe gaat.

Het was een schitterende, zonnige dag om op het water te zijn en de gasten vonden dit korte kijkje in de keuken zeer nuttig en leerzaam. Dank aan de schepen en bemanningen voor de gastvrije ontvangst!

Dag van de Binnenvaart

Op zaterdag 6 juni vindt de Dag van de Binnenvaart plaats. Op diverse locaties in Nederland worden deze dag tussen 10.00 en 15.00 uur leuke en interessante activiteiten georganiseerd op, rondom of met de binnenvaart of een schip. Het doel is om mensen te laten ervaren hoe het eraan toegaat in de binnenvaart. Diverse (watergebonden) locaties, havens en terminals stellen hun locatie open voor publiek. Alles en iedereen die iets leuks kan verzinnen roepen we op mee te doen.

Op www.dagvandebinnenvaart.nl worden de activiteiten gebundeld en kunnen bezoekers zien wat er bij hen in de regio te doen is. Iedereen, jong en oud, leerlingen en ouders, zijinstromers en andere geïnteresseerden zijn die dag welkom op de diverse locaties.

Vorig jaar werd de Dag van de Binnenvaart voor het eerst georganiseerd en dat was een groot succes. Op diverse plekken kwamen mensen een kijkje in de keuken van de binnenvaart nemen. Het moet ook dit jaar wederom een echte belevingsdag worden, uiteraard om de (zij)instroom te vergroten, maar ook als algemene promotie, verbetering van het imago en bekendheid van de sector. Waar het vorig jaar meer gecentreerd was rondom de locaties waar nautische opleidingen zijn, zal de dag door heel het land georganiseerd worden.

Oproep aan varende ondernemers

Hoe werkt dat nou aan boord? Heb je wel elektriciteit? Heb je internet en televisie? Kun je wel rechtop staan in de woning? Kun je wel douchen aan boord? U zult versteld staan van hoe mensen soms nog denken over het leven aan boord.

Het liefst laten we iedereen die dag aan boord stappen om de sfeer en realiteit van het varen te laten beleven. Want hoe kun je binnenvaart nu beter overbrengen dan mensen daadwerkelijk laten meevaren? Nu is dat erg lastig plannen in de binnenvaart, dat begrijpen we, maar we willen toch kijken wat we kunnen doen. Al is het voor een paar mensen. Maar daar hebben we u voor nodig.

Vandaar deze oproep. Bent u bereid uw steentje bij te dragen aan binnenvaartpromotie? Stuur dan een mailtje aan [email protected]. Wellicht wilt u dan die dag ergens stil liggen en uw schip openstellen voor bezoekers. Of bent u bereid al varende een klein groepje geïnteresseerden een stukje mee te nemen. We kijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn. Alles is welkom om die dag een binnenvaartbeleving te kunnen geven aan de buitenwereld. We hopen op uw medewerking!

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -