Doe Dag binnenvaart

0

Op 11 februari vond het Beroepenfeest Alblasserwaard on Stage plaats in Sliedrecht. Tijdens dit event konden honderden vmbo-leerlingen uit de regio kennis maken met diverse beroepen, zoals een bakker, politieagent, architect, hovenier en techneut.

Het BVB was aanwezig om het beroep matroos/kapitein in de binnenvaart te promoten. Drie jongens hadden interesse in het beroep. Deze mochten op de Doe Dag op dinsdag 18 februari een middagje aan boord kijken bij een binnenvaartschip om kennis te maken met het beroep in de praktijk.

Het BVB was ook aanwezig om hen te begeleiden en natuurlijk meer te vertellen over de binnenvaart.

Sendo Shipping had aangeboden de jongens te ontvangen in Werkendam aan boord van de in afbouw zijnde Sendo Nave. Ruben van der Meer leidde de groep rond over het schip en vertelde over de werkzaamheden, de functies en hoe het zit met vrije tijd aan boord. Ze konden een kijkje nemen in het stuurhuis, de machinekamer, de woning en de machinekamer voorop.

Door een praktijkbezoek spreekt het werken en wonen aan boord veel meer tot de verbeelding en hopen we weer wat jongeren enthousiast te maken om een binnenvaartopleiding te gaan volgen na hun vmbo. Zeker twee jongens gaven aan aangenaam verrast te zijn en een zo’n opleiding te overwegen. Goed nieuws! Tot slot kregen ze allemaal nog een tas met leesvoer en een mooie poster mee en werden ze weer in Sliedrecht afgezet.

Hartelijk dank aan Sendo Shipping voor de hartelijke ontvangst en uitvoerige uitleg aan boord!

Binnenvaartcafé

Op 11 maart vindt het eerste Binnenvaartcafé van 2020 plaats in het World Port Center in Rotterdam. Het Binnenvaartcafé is een samenwerking van het BVB met Havenbedrijf Rotterdam en wordt zo’n driemaal per jaar georganiseerd.

Op het programma staan deze editie:

• De toekomst van offshore windparken – logistiek van formaat
Door Arjen Pattenier, Sif Group

• Digitalisering in de afhandeling van natte bulk
Door Bas Been & Hans Bobeldijk, UAB-online

• Portbase en Nextlogic verbinden
Door Remmert Braat, Portbase, en Wouter Groen, Nextlogic

Wilt u nu ook een keer een Binnenvaartcafé bijwonen? Geef dan uw e-mailadres door aan het BVB via info@bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl en we zullen u opnemen in het adressenbestand.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.