Corona heeft ingrijpende gevolgen

0

De wereld leeft in onzekerheid nu we allen worden geconfronteerd met de gevolgen van het coronavirus. De transportsector, als een van de ‘vitale’ sectoren, draait gelukkig (vooralsnog) gewoon door. Vervoer over water is een belangrijke schakel om te zorgen dat Nederland en de economie draaiende blijven.

Naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het corona­virus (COVID-19), volgt ook het
BVB de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Zij raden aan om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden. Om die reden werken de BVB-medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis en beperken we sociale aangelegenheden. Dit in ieder geval tot nader order van de overheid. Wij zijn wel gewoon telefonisch en per e-mail bereikbaar. Dus heeft u vragen? Neem gerust contact op.

Veel publieke evenementen, waar ook het BVB bij aanwezig zou zijn of die het mede organiseert, zijn vanwege corona uitgesteld. Een klein overzicht van wat nu bekend is:

• De Beroepenfeesten On Stage van Heerenveen, Roermond en Delft zijn afgezegd. Of er andere data komen en welke dat zijn, is vooralsnog niet bekend.
• Het Navingo Career Event, dat op 28 mei in de Onderzeebootloods zou worden georganiseerd wordt verplaats naar 27 en 28 oktober en wordt samengevoegd met een ander event van Navingo: de Offshore Energy Exhibition & Conference. Deze vindt plaats van 26 tot en met 29 oktober 2020 in de Rai Amsterdam. Het BVB zal contact leggen met de organisatie om te kijken of en hoe het Binnenvaart Paviljoen in eenzelfde vorm doorgang zal vinden.
• De Havendagen Werkendam van 3 en 4 juli worden uitgesteld naar volgend jaar.
• De Dag van de Binnenvaart op 6 juni wordt verplaatst naar later dit jaar of volgend jaar.

Zodra we meer weten brengen we u uiteraard op de hoogte.

Bouwlogistiek in de stad

De logistieke werkzaamheden gaan in de tussentijd wel door. Vervoer over water en modal shift blijven belangrijke onderwerpen om de economie draaiende te houden.

Begin dit jaar werd het BVB benaderd door een grote aannemer in Nederland. Het bedrijf gaat in Rotterdam een renovatieproject starten, gelegen aan het water. Een uitgelezen kans om de binnenvaart in te zetten. Het project bevindt zich midden in de stad en zou met het gebruik van vrachtwagens voor overlast kunnen zorgen.

De vraag was dan ook: biedt binnenvaart kansen voor onze aan- en afvoerlogistiek? “Natuurlijk!”, zeggen wij dan direct.

Voor het afvoeren van bouw- en afvalstoffen lopen al gesprekken met diverse partijen. Het BVB is aan de slag gegaan met een analyse van de aanvoerstromen van diverse materialen. Denk aan betonelementen, isolatiemateriaal, gips en constructie onderdelen. De grote uitdaging is om te achterhalen waar alle materialen vandaan komen en wie verantwoordelijk is voor het transport. Want in de praktijk blijkt vaak dat een web van aannemers en onderaannemers betrokken is bij bouwprojecten. De planning is om deze zomer te starten met de aanvoer van materialen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.