- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEerste schepen op 28 oktober door Reevesluis

Eerste schepen op 28 oktober door Reevesluis

- Advertentie -

Delen

Op 28 oktober varen de eerste schepen door de nieuwe schutsluis van de Reevesluis. Dat geldt zowel voor de beroeps- als de recreatievaart. Dit is nodig doordat aannemerscombinatie Isala Delta op 28 oktober start met de bouw van de spuisluis.

De spuisluis komt ten oosten van de schutsluis, waar nu de tijdelijke vaarweg ligt. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, wordt een torenkraan op het middeneiland geplaatst, waarmee het benodigde materiaal vanaf het bouwterrein over de schutsluis kan worden gehesen. Voor de veiligheid zijn er voor de scheepvaart passeervensters ingesteld.

Spuiseizoen

In het spuiseizoen (van 28 oktober 2019 tot en met 31 maart 2020) staan de deuren van de schutsluis in het Drontermeer bij Kampen open en is passeren alleen na aanmelding mogelijk. Tijdens de werkzaamheden staan de seinen standaard op dubbel rood en mag de scheepvaart niet passeren. Tijdens de passeervensters zijn er geen werkzaamheden en worden de seinen bediend door de sluisbedienaar.

Het is verboden om vanuit de schutsluis de kade en het sluisterrein te betreden. Dit is een bouwterrein. Dit wordt ook op de borden aangegeven.

Vanaf 1 april 2020 zal daadwerkelijk geschut worden. Vanaf dan wordt de schutsluis bediend.

Passeervensters

In verband met de werkzaamheden zijn er het komende half jaar beperkte doorvaartijden.
De passeervensters voor 28 oktober 2019 tot 31 maart 2020 zijn:

maandag tot en met vrijdag:
09.00 tot 09.30 uur
12.30 tot 13.00 uur
17.00 tot 17.30 uur
19.00 tot 21.00 uur

zaterdag, zondag en feestdagen:
11.30 tot 12.00 uur
14.00 tot 14.30 uur

Kijk voor meer informatie op www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl/nl/reevesluis

Doorvaarhoogte en breedte

Er geldt voor de gehele periode een doorvaarhoogtebeperking van 25 meter. De schutsluis is 10,50 meter breed. Op dinsdag en donderdag is de doorvaarhoogte maximaal 20 meter. Dit zijn namelijk de betonstortdagen. Er staat dan een betonpomp op het bouwterrein met een arm over de schutsluis naar de spuisluis. Hier moeten vaartuigen onderdoor varen.

Aanmelden

Schepen (zowel beroeps- als recreatievaartvaart) moeten zich minimaal vier uur van tevoren aanmelden voor passage tijdens één van de passeervensters. Dit kan via CMIJ: de Centrale Meldpost IJsselmeergebied van Rijkswaterstaat in Lelystad: (088) 797 45 73.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -