- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEerste passagierslijsten van Holland-Amerika Lijn toegankelijk

Eerste passagierslijsten van Holland-Amerika Lijn toegankelijk

- Advertentie -

Delen

Een deel van de passagierslijsten van reizigers met de Holland-Amerika Lijn (HAL) is sinds dinsdag 3 december in te zien via de websites van het Stadsarchief Rotterdam en WieWasWie. Het gaat om de mensen die in de periode 1900-1920 naar de Verenigde Staten voeren, meldt het Stadsarchief.

Stamboomonderzoekers, historici en andere geïnteresseerde kunnen onder andere terugvinden wat de bestemming was, wat er voor de reis is betaald en hoe groot het reisgezelschap was.

Planning

Van 1873 tot ver in de 20e eeuw vervoerde de Holland-Amerika Lijn zakenlui, toeristen en emigranten van en naar Amerika. Tussen 1880 en 1920 maakten circa een miljoen Oost-Europeanen de overtocht naar de Nieuwe Wereld.

Vrijwilligers van het crowdsourcing-platform Vele Handen zijn bezig met het invoeren van de passagierslijsten van de Holland-Amerika Lijn. Een kwart van de lijsten is nu toegankelijk gemaakt. Het project, mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad en Cruise Port Rotterdam, wordt volgens de planning in 2022 afgerond. Dan zijn alle passagiersgegevens gedigitaliseerd.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -