- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEerste finalisten Rotterdams Havenevenement bekend

Eerste finalisten Rotterdams Havenevenement bekend

- Advertentie -

Delen

Op donderdag 8 juni vindt de vierde editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Tijdens dit feestelijke event worden twee titels en drie prijzen uitgereikt aan talenten die leren en/of werken in de Rotterdamse haven.

Het Rotterdams Havenevenement wordt georganiseerd door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en de STC-Group, in samenwerking met Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise. Met de organisatie van het Havenevenement willen deze partijen onderstrepen dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau en op elke punt in zijn/haar carrière.

De Rotterdamse haven zit boordevol talenten. Talenten die bijdragen aan het succes van de Mainport en die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Op donderdagavond 8 juni worden twee titels en drie prijzen uitgereikt. De finalisten binnen drie van de vijf categorieën zijn inmiddels bekend.

 

MCR-prijs

De MCR-prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam. Deze netwerkorganisatie reikt ook dit jaar een prijs uit aan een talentvolle mbo’er van het Scheepvaart en Transport College die een echte ambassadeur is voor de haven.

De finalisten van dit jaar zijn:
·         Mathijs Vermeij, mbo-opleiding Maritiem officier alle schepen
·         Abdella Mohamed Ahmed, mbo-opleiding Allround operationeel technicus
·         Rowan Vendelbosch, mbo-opleiding Machinist railvervoer

Deze prijs wordt uitgereikt door Jan Overdevest, bestuurslid van Marine Club Rotterdam.

 

Havenwerker van het jaar

De Rotterdamse haven biedt niet alleen ruimte aan talenten op mbo-, hbo- of universitair niveau. Ook zij die op vmbo-niveau betrokken zijn bij het binnenhalen van goederen dragen bij aan het succes en het imago van de haven. Erkenning hiervan is op zijn plaats, aldus de initiatiefnemers van deze prijs: Deltalinqs en de STC-Group. De prijs wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid, het bereiken van resultaten en die zich een jaar lang in wil zetten als ambassadeur van de haven.

De jury heeft de volgende twee finalisten geselecteerd:
·         Michel Koot – Rhenus Logistics
·         Fabian Lindenburg – APM Terminals Rotterdam

Deze titel wordt uitgereikt door de Rotterdamse havenwethouder Adriaan Visser

 

SmartPort Scriptieprijs

SmartPort is een krachtenbundeling van Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, Gemeente Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam en Technische Universiteit Delft. SmartPort is hét instituut dat optreedt als aanjager, organisator en financier van kennisontwikkeling en kennisdisseminatie door middel van wetenschappelijk onderzoek. De SmartPort Scriptieprijs wordt op 8 juni a.s. uitgereikt aan de beste scriptie van een universitaire student.

De finalisten van dit jaar zijn:
·        Daphne van Hal, Erasmus Universiteit Rotterdam. Scriptie over de impact van automatisering voor de retail sector
·        Maurits van Tol, Technische Universiteit Delft. Scriptie over een innovatieve routeplanner voor schepen die afval verwijderen in de haven
·        Julia Stelzig, Erasmus Universiteit Rotterdam. Scriptie over het optimaliseren van de truck logistiek

Deze prijs wordt uitgereikt door Michiel Jak, directeur van SmartPort.

 

Jong Haventalent

Sinds 2009 organiseert de Jong Havenvereniging de verkiezing van het Jong Haventalent. De titel gaat jaarlijks naar een jonge professional met een visie op de Rotterdamse haven en de ambitie om daar iets mee te doen. De win­naar van Jong Ha­ven­ta­lent is een jaar lang de am­bas­sa­deur en het rol­mo­del voor jong ta­lent in de haven. Bovendien krijgt het Jong Haventalent de kans zich persoonlijk te ontwikkelen. De finalisten voor deze titel worden naar verwachting eind mei bekendgemaakt.

 

Beste Havenidee

Het Beste Havenidee wordt dit jaar voor de tweede maal uitgereikt op het Rotterdams Havenevenement en is een initiatief van RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam. Deze prijs wordt uitgereikt aan hbo-studenten die een innovatief idee of innovatieve toepassing ontwikkelen en uitvoeren voor de maritieme sector. Ook de finalisten voor deze titel worden naar verwachting eind mei bekendgemaakt.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -