- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEerste deel Maaskade opgeleverd

Eerste deel Maaskade opgeleverd

- Advertentie -

Delen

Binnenvaartschepen kunnen op het Noordereiland in Rotterdam weer gebruik maken van de ligplaatsen aan het westelijke deel van de herstelde Maaskade. Net vóór de Kerst is dit deel van de vernieuwde Maaskade opgeleverd. De bouwhekken zijn er ook verwijderd.

Op deel van de kade zijn walstroomkasten geplaatst en aangesloten. Projectmanager Ruud Hulscher van het Havenbedrijf Rotterdam: “Het was de afgelopen periode flink doorwerken voor de aannemer, maar we vonden het belangrijk voor bewoners en binnenvaart om de eerste fase van het project nog vóór de Kerst en het nationale vuurwerk op te leveren.”

Verzakt

Op het Noordereiland was ongeveer 40 meter kade verzakt. De originele kade stamt uit 1892. Het Havenbedrijf besloot de volledige 500 meter te vervangen door een nieuw kadedeel.

Het nu opgeleverde deel beslaat 250 meter aan de westzijde van de Maaskade. Hulscher: “We gaan na de Kerst verder met het oostelijke deel en verwachten dat deel eind januari dat deel constructief klaar te hebben.”

“In het voorjaar wordt de originele bestrating teruggelegd op de Maaskade – die onder beschermd stadsaanzicht valt – en worden de paalkoppen gewit en de puntjes op de i gezet. In het tweede kwartaal zijn ook deze werkzaamheden gereed. Dan zal de gehele kade en bestrating worden opgeleverd en in gebruik genomen.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -