- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAPM-terminal Rotterdam 1 start deels op

APM-terminal Rotterdam 1 start deels op

- Advertentie -

Delen

Eén van de twee getroffen terminals van APMT heeft rond het middaguur zijn poort weer geopend voor trucks die exportcontainers komen afleveren. Sinds dinsdagmiddag 27 juni lag de op- en overslag plat als gevolg van de cyberaanval die moederbedrijf Maersk wereldwijd trof.

De terminal die nu voorzichtig op gang komt, is APM-terminal Rotterdam 1 op Maasvlakte I. Deze terminal “gaat vanaf nu gefaseerd open uitsluitend voor truck aanlevering voor export. Import uithalen per truck is niet operationeel”, aldus de stuwadoor, die eraan toevoegt: “We volgen de noodprocedure.”

APM Terminals Maasvlakte II – waar de hele operatie computergestuurd gebeurt – is nog steeds niet operationeel. Aan binnenvaartoperators heeft de terminal gevraagd om voorlopig helemaal geen aanmeldingen te doen in Portbase, het havensysteem voor de uitwisseling van ladingdocumenten.

Er zijn deze week al enkele zeeschepen naar andere havens uitgeweken omdat ze niet konden laden en lossen. Wereldwijd hebben nog zeker twintig van de ruim zestig APM-terminals  problemen door de computerhack.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -