- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws25e intern opgeleide matroos voor Exho

25e intern opgeleide matroos voor Exho

- Advertentie -

Delen

Met de aanstelling van opleidingscoördinator Jeroen van Dongen kan Exho nog meer personeel opleiden voor de binnenvaart. Het Raamsdonksveerse bedrijf is gespecialiseerd in het zoeken naar en plaatsen van varend personeel voor de Rijn- en binnenvaart. Deze week slaagde de 25e door Exho intern opgeleide matroos.

Het aantrekken van extra personeel voor de sector is sinds 2013 speerpunt voor Exho. De detacheerder heeft nauwe banden met opleidingsinstanties, gemeenten, UWV en Defensie. Dagelijks ondervindt de planningsafdeling hoe groot de krapte is en dat heeft Exho doen besluiten een speciale opleidingscoördinator aan te stellen.

 

Van militair tot matroos

Met slogans als ‘van timmerman tot matroos’ en ‘van militair tot matroos’ biedt Exho mensen de kans een carrièreswitch te maken en aan een nieuwe toekomst te bouwen. “De binnenvaart heeft voldoende plek voor vakmensen, terwijl anderzijds veel mensen op zoek zijn naar nieuwe carrièrekansen. Dat heeft ons geïnspireerd om deze projecten op te zetten, om zo een vangnet te bieden en de binnenvaart tegemoet te komen bij het zoeken naar kundig personeel”, vertelt Angélique van Gestel van Exho.

Samen met instanties biedt Exho de instromers een stageplek van zes maanden met baangarantie. Deze week slaagde de 25e matroos. Rick Jonker uit Nieuw-Buinen kreeg zijn diploma uit handen van Jeroen van Dongen én een slagroomtaart om te delen met zijn collega’s aan boord van zijn opleidingsschip Michelangelo.

 

De binnenvaart promoten

“Als het aan ons ligt dan zijn we nog maar pas begonnen. Er zijn opties en werkzoekenden genoeg, we moeten elkaar alleen zien te vinden. We promoten de binnenvaart tevens regelmatig op vmbo-scholen, want onbekend maakt onbemind. Ook Bureau Voorlichting Binnenvaart trekt op in de strijd tegen het personeelstekort. Daar zijn we blij mee, want alleen kunnen we het probleem niet oplossen”, aldus Van Gestel.

Rick krijgt, net als alle werknemers die het diploma Matroos eerder hebben gehaald, de kans om verder te leren. “Wij stimuleren onze medewerkers om zichzelf te ontwikkelen. Een vakkundig en gezond personeelsbestand in de binnenvaartsector, dát is het doel”, zegt Van Gestel tot besluit.

Foto: Rick Jonker aan boord van mts Michelangelo, het schip waarop hij het praktijkdeel van zijn opleiding heeft volbracht. (foto Exho)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -