- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEendracht vaart met klanten Voedselbank

Eendracht vaart met klanten Voedselbank

- Advertentie -

Delen

De Voedselbanken Nederland en zeilschip Eendracht slaan de handen ineen. Mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank krijgen de kans om gratis mee te varen op een geheel verzorgde zeiltocht op de grootste driemastschoener van Nederland.

Twee keer per jaar met vakantie? Voor sommigen heel gewoon. Voor klanten van de voedselbank lukt één keer vaak niet eens. In Nederland leven meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Toen de Eendracht Voedselbanken Nederland aanbood om zeiltochten te organiseren, ging die daar enthousiast op in.

 

Zeeziek

Zodoende stapten eind augustus zo’n 270 voedselbankklanten en vrijwilligers van de voedselbanken verspreid over drie dagen in Rotterdam aan boord voor een onvergetelijke zeiltocht met de Eendracht. Eén van hen zei: “Ik was hartstikke zeeziek, maar had het voor geen goud willen missen. Superverzorgd allemaal en leuk om een extra rondje door de haven van Rotterdam te maken.”

“Mensen letterlijk de wind in de zeilen bieden en samenbrengen.” Aan dat ideaal wil de Eendracht als vrijwilligersorganisatie zoveel mogelijk inhoud geven. De stichting stelde daarom drie geheel verzorgde dagen beschikbaar aan de voedselbanken.

De grotendeels vrijwillige bemanning van de Eendracht is actief betrokken tijdens deze dagen en legde alles uit over het reilen en zeilen aan boord van het 60 meter lange zeilschip. De 270 deelnemers kregen de mogelijkheid om actief mee te helpen en te genieten van een onbezorgd dagje uit.

Ook komende jaren

Nanda Overdevest, general manager van zeilschip Eendracht: “Het is fantastisch dat er organisaties zijn zoals Voedselbanken Nederland die deze grote groep mensen steunen. Wij zijn daarom ontzettend trots en blij met deze nieuwe samenwerking en hopen dit de komende jaren te kunnen voortzetten.”

Stichting C.J. Jaski Fonds is de hoofdsponsor van dit bijzondere project. Het fonds biedt financiële ondersteuning voor bijzondere projecten uitgevoerd door Stichting Zeilschip Eendracht. Het gezamenlijke hoofddoel van de stichtingen is jongeren alle aspecten van het zeezeilen te laten beleven.

foto’s: Stichting Zeilschip Eendracht

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -