- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuits pleidooi voor coördinatie spoor en scheepvaart

Duits pleidooi voor coördinatie spoor en scheepvaart

- Advertentie -

Delen

Spoor- en scheepvaartvervoer moeten beter op elkaar worden afgestemd. Dat zei Markus Nölke, directeur van het Duitse promotiebureau voor binnen- en kustvaart (SPC), tijdens de ledenbijeenkomst eind april.

Knut Sander (foto SPC)

Het ShortSeaShipping Inland Waterway Promotion Center (SPC) heeft het aantal leden de afgelopen jaren gestaag zien groeien en gaat volgens voorzitter Knut Sander de komende tijd veel nieuwe ideeën omzetten. Tijdens de ledenvergadering kreeg het bestuur groen licht om het beleid de komende twee jaar voort te zetten.

SPC-directeur Markus Nölke uitte zijn zorgen over de geplande verlaging van de spoortarieven in Duitsland. Het verkeersministerie is hierover in gesprek met de spoorsector. Nölke vindt dat ook de binnen- en kustvaart aan deze gesprekken moet deelnemen om te voorkomen dat het spoor door de lagere tarieven lading wegtrekt bij de scheepvaart.

 

Marktaandeel

Hij wees erop dat zowel spoor als binnenvaart en kustvaart hun marktaandeel moeten kunnen uitbouwen. Concurrentie op basis van extreem lage tarieven draagt hier niet aan bij.

Sowieso moet volgens Nölke het multimodale goederenvervoer in Duitsland worden versterkt. In dat kader zette hij ook vragen bij de talrijke digitale transportplatforms die er de afgelopen tijd bij zijn gekomen. Volgens Nölke is een groot deel van deze platforms te eenzijdig op het wegvervoer gericht.

 

foto: SPC

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -