- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPeilboot Harmonie in de prijzen

Peilboot Harmonie in de prijzen

- Advertentie -

Delen

Peilboot de Harmonie van North Sea Port heeft tijdens de Dredging and Port Construction awards in Amsterdam de prijs voor het Support Vessel of the Year in de wacht gesleept. Het schip is ontworpen en gebouwd door scheepswerf Next Generation Shipyards uit Lauwersoog.

De Harmonie maakte indruk op de jury met zijn veelzijdigheid aan functies, waardoor het vaartuig “van absolute meerwaarde is voor de haven”. Het schip, de eerste in de Profiler Klasse die zowel voor de kust als in het binnenland kan werken, wordt ingezet aan beide zijden van de grens tussen Nederland en België.

Het schip is 15 meter lang, 4,50 meter breed en haalt 20 knopen. De voornaamste opdracht is het peilen van dieptes van alle havens van North Sea Port en vaargeul de Wielingen voor de Zeeuws-Vlaamse kust richting Vlissingen.

Zijn naam heeft de Harmonie te danken aan het eerste zeeschip dat op 3 december 1827 door het pas aangelegde Kanaal Gent-Terneuzen voer. Dat schip werd toen behandeld in Gent door Stukwerkers, een Gentse stouwer die al actief is sinds 1338.

foto: Next Generation Shipyards

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -