Drugsmokkelaars vallen door de mand

0

De Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond heeft in een groot onderzoek naar witwassen en de invoer van cocaïne zeven verdachten aangehouden. Ze vielen op omdat ze veel dure spullen kochten.

Bij zoekingen op verschillende locaties zijn diverse zaken in beslag genomen, waaronder cocaïne, wapens, luxe goederen en geld. Vijf van de zeven verdachten werkten voor een overslagbedrijf in de Rotterdamse haven.
Het onderzoek werd uitgevoerd door de Zeehavenpolitie en begon in 2010. Tijdens het onderzoek bleken twee werknemers van het bedrijf grote hoeveelheden luxe goederen te bezitten. Het onderzoeksteam vermoedde dat die goederen werden betaald uit de invoer van verdovende middelen. Het onderzoek leidde vervolgens tot het vermoeden van de betrokkenheid van nog eens drie werknemers. Zij zouden tijdens hun werkzaamheden bij het lossen van schepen en het opslaan van containers op het haventerrein de mogelijkheden hebben om ongezien cocaïne uit containers te verwijderen.
De politie onderschepte op 11 april een drugstransport waarbij 40 kilo cocaïne werd aangetroffen in een auto. Vervolgens werd nog eens 20 kilo gevonden in het huis van één van de verdachten. In totaal werden vijf mannen in de leeftijd van 29 tot 58 jaar uit Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden voor betrokkenheid bij de invoer van cocaïne dan wel witwassen. Bij doorzoekingen op 10 locaties werden diverse luxe goederen, zo’n 650.000 euro contant geld en twee wapens in beslag genomen.
Van de vijf mannen is er één op vrije voeten gesteld door de rechter-commissaris.
De andere twee verdachten zijn vrouwen van 19 uit Rotterdam en 20 uit Nieuwerkerk. Zij zijn door de officier van justitie heengezonden maar zijn nog wel verdachte. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Omdat misdaad niet mag lonen, wordt een aantal verdachten behalve strafrechtelijk ook financieel aangepakt. Deze verdachten bezitten diverse dure woningen en luxe goederen zoals auto’s, boten en motoren. Ook was in de woningen veel kunst aanwezig, evenals dure televisies, audioapparatuur en horloges, sommige met een waarde van 50.000 euro. Deze goederen en het aangetroffen geld zijn in beslag genomen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.