- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDroogtemaatregelen Kanaal Gent-Terneuzen opgeheven

Droogtemaatregelen Kanaal Gent-Terneuzen opgeheven

- Advertentie -

Delen

Op het Kanaal Gent-Terneuzen zijn de beperking van de diepgang en stremmingen van de sluizen opgeheven. Dat maakte North Sea Port op 9 september bekend. “Door de regen van de voorbije dagen kunnen alle beperkingen worden opgeheven. De scheepvaart kan opnieuw normaal op het Kanaal varen.”

Door de droogte gold sinds begin augustus een diepgangbeperking tot 12,35 meter op het kanaal. Die is opgeheven. Schepen kunnen dus weer tot 12,50 meter diep liggen en hoeven geen goederen meer te lichteren op de Westerschelde of minder goederen te laden in Gent of Terneuzen om vlot richting de sluizen en de zee te varen.

Terneuzen

De sluizen in Terneuzen gingen ook enkele weken minder vaak open om te voorkomen dat er water vanuit het Kanaal Gent-Terneuzen richting de Westerschelde zou lopen, om verzilting tegen te gaan en oevers en dammen in stand te houden. Daarnaast werden er zoveel mogelijk schepen tegelijk in één beurt geschut om ook zo water te besparen. Deze maatregelen zijn ook stopgezet. Zodoende moeten de extra wachttijden verleden tijd zijn.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -