Dordtse wethouder wordt directeur Havenschap Moerdijk

0

Ferdinand van den Oever wordt directeur van het Havenschap Moerdijk. Hij volgt op 7 maart plaatsvervangend directeur Jacco Rentrop op. Van den Oever (46) is sinds 2003 wethouder van Dordrecht. Daar is hij momenteel verantwoordelijk voor onder meer economische zaken, het Havenbedrijf Dordrecht en verkeer & vervoer. .

“Ik vind het een eer voor het Havenschap Moerdijk te gaan werken”, zegt Van den Oever. “Met veel plezier wil ik samen met het professionele team werken aan de verdere positionering van het havenschap tussen de mainports van Rotterdam en Antwerpen. Ik verheug me er op samen met de bedrijven, het bestuur en de bewoners uit de omgeving, het bedrijf en haar omgeving te versterken.”

Het Havenschap Moerdijk is de vierde zeehaven van Nederland en daarmee een van de economische motoren van West-Brabant. Het havenschap is een gemeenschappelijke regeling van de gemeente Moerdijk en de provincie Noord-Brabant. Het Havenschap Moerdijk (2.400 hectare groot) biedt met ruim 400 bedrijven directe werkgelegenheid aan 10.000 mensen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.