Doop van twee nieuwe boten

0

Tijdens de traditionele haringparty op maandag 6 juni in Rotterdam heeft Kotug twee nieuwe sleepboten gedoopt: de RT Champion en de RT Leader.

Marie-Louise Vlaming, werkzaam bij Vopak Terminals Vlaardingen, verrichtte de doop van de RT Leader. Zijn werd vorig jaar december uitgeroepen tot Jong Haventalent 2010. Kotugs president Ard-Jan Kooren is lid van het aanbevelingscomité van die verkiezing.
Johanna de Vries doopte de RT Champion. Zij is getrouwd met René de Vries, de (Rijks)havenmeester van Rotterdam. Als blijk van de waardering voor de plezierige en professionele samenwerking met René de Vries en zijn collega’s van Havenbedrijf Rotterdam vroeg Kotug mevrouw de Vries als doopvrouwe.

Japan
Beide sleepboten zijn 32 meter lang, hebben drie Schottel-aandrijvingen met in totaal 7.200 pk en een bollard pull van 85 ton. De RT Champion en de RT Leader zijn de laatste boten uit een serie van zes. Die zijn allemaal gebouwd bij Niigata Shipbuilders in Japan. 
De RT Champion en de RT Leader verlieten de werf eind januari en voeren zelfstandig naar Rotterdam, waar ze in april arriveerden en meteen aan de slag gingen. Voor de doop werd gewacht tot de haringparty.

(foto Marius van den Ouden)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.