- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDoe Middag op opleidingsschip

Doe Middag op opleidingsschip

- Advertentie -

Delen

De Maritieme Academie Harlingen organiseert een aantal keren per jaar Doe Middagen voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs in het noorden van Nederland en de Kop van Noord-Holland. Dit jaar wordt daar een speciale Doe Middag aan toegevoegd op dinsdag 27 maart. Die wordt niet op de school in Harlingen gehouden maar aan boord van het opleidingsschip ms Maxima dat die dag in de haven van Harlingen ligt afgemeerd.

De Maritieme Academie Harlingen en het Maritiem College IJmuiden hebben samen een opleidingsvloot van vier schepen. Naast het ms Maxima bestaat deze uit ms Amalia, ms Emeli en ms Union. Het ms Maxima is het paradepaardje van de vloot en voorzien van de modernste hedendaagse maritieme technieken.

 

Kijken en meedoen

Deze speciale Doe Middag aan boord van het ms Maxima begint met een rondleiding op het schip en een voorlichtingssessie over de maritieme opleidingen van de Maritieme Academie Harlingen. Vervolgens worden de basisschoolleerlingen betrokken bij allerlei activiteiten en werkzaamheden aan boord. Dit gebeurt in de vorm van een praktijkles zoals die normaal ook aan de leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen wordt gegeven. Uiteraard wordt er ook gevaren: het opleidingsschip gaat met zijn jonge gasten een korte vaartocht maken.

Aan boord is ook een Oudercafé ingericht waar ouders met al hun vragen over maritieme opleidingen terecht kunnen.

 

Start en finish

De basisschool leerlingen en hun ouders of begeleiders worden omstreeks 14.30 uur bij de Maritieme Academie Harlingen aan de Almenumerweg 1 verwacht. Vervolgens worden zij met pendelbus naar de haven gebracht waar van 15.00 tot 17.00 uur het programma aan boord van het ms Maxima wordt afgewerkt. Na afloop worden de gasten per pendelbus naar het parkeerterrein van de Maritieme Academie gebracht.

 

Aanmelden

Voor een goed verloop van het programma is aanmelding vooraf noodzakelijk. Registratie geschiedt op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Vol is vol. Het is dus aan te raden snel een mail te sturen met vermelding van aantal deelnemers en de namen van personen en dat te zenden aan [email protected].

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -