- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAanleg Container Exchange Route kan van start

Aanleg Container Exchange Route kan van start

- Advertentie -

Delen

Het Havenbedrijf Rotterdam start met de aanleg van infrastructuur voor de Container Exchange Route. Deze CER verbindt diepzee containerterminals, empty depots, railterminals en distributiebedrijven op de Maasvlakte met elkaar. Het doel ervan is om de uitwisseling van containers tussen de bedrijven binnen de haven te vergemakkelijken en de kosten daarvan te verlagen.

“De CER biedt de mogelijkheid om containerstromen te bundelen waardoor treinen, binnenvaartschepen en feederschepen niet langer naar de verschillende terminals hoeven te gaan”, zegt Ronald Paul, Chief Operating Officer van het Havenbedrijf. Met de CER introduceert het Havenbedrijf een compleet nieuw, geavanceerd en uniek systeem. De CER verbetert de verbinding tussen containerterminals op de Maasvlakte, bestrijdt congestie en vermindert daarmee de kosten, hetgeen de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als containerhub verder verbetert.”

 

Betonnen baan

De aanleg van de betonnen baan is onderdeel van het project Container Exchange Route. Dit project bevat zowel de aanleg van de infrastructuur als de aanschaf van terminalinstallaties, het bouwen en aanpassen van ICT-systemen en logistieke afspraken over de wijze waarop het transport van containers via de CER wordt afgehandeld. Met dit overkoepelende project is een investeringsbedrag van 175 miljoen euro gemoeid.

Het Havenbedrijf heeft de aannemerscombinatie KWS Infra B.V. & Van Hattum en Blankevoort B.V. gecontracteerd voor de aanleg van de betonnen baan buiten de bedrijfsterreinen van de containerbedrijven op de Maasvlakte. Deze baan omvat:

• Circa 11,5 kilometer verharde baan (nieuw tot aan terminalterreinen)
• drie gelijkvloerse wegkruisingen
• één gelijkvloerse spoorkruising
• drie spoorviaducten.

Het consortium start dit jaar met de aanleg van de rijbaan. De planning is dat de CER eind 2020 volledig gereed en operationeel is.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -