- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Dit weekend gaan we het doen”

“Dit weekend gaan we het doen”

- Advertentie -

Delen

Zondag 20 november pakt Rijkswaterstaat opnieuw de draad op om de ‘IJzeren Dame’ over de Lek bij Vianen te laten verwijderen. Twee weken geleden mislukte de operatie doordat een van de lierkabels beschadigd raakte.

 “Dit weekend gaan we het doen”, meldt omgevingsmanager Sascha Oskam. Zondag is er een gunstige springtij vanuit zee en Rijkswaterstaat voert extra water op vanuit Hagestein. Dat maakt dat het NAP hoog genoeg is om de boogbrug veilig op te vijzelen en te vervoeren. Ook de weersomstandigheden zien er gunstig uit voor de operatie.

 Lek gestremd

Om 09.00 uur begint het werk. Dan start ook de stremming van de Lek voor het scheepvaartverkeer. De stremming duurt tot middernacht.

“Deze tijden zijn nog steeds onder voorbehoud en kunnen veranderen bij bepaalde weersomstandigheden of waterstanden”, meldt Rijkswaterstaat. “Het kan zijn dat bepaalde werkzaamheden vertraging oplopen, door de waterstand en/of het weer. Daardoor kunnen de genoemde tijden afwijken.”

De verwijdering van de Boogbrug Vianen is te volgen via internet. Het uitvaren van de brug is dankzij verlichting goed te volgen via de livestream.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -