- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDelfzijl wil meebetalen aan onderhoud opleidingsschip Zeekadetten

Delfzijl wil meebetalen aan onderhoud opleidingsschip Zeekadetten

- Advertentie -

Delen

Het opleidingsschip en clubhuis van Zeekadetkorps Delfzijl heeft flink wat onderhoud nodig. Er wordt verwacht dat er circa 83.500 euro voor nodig is om het schip weer als onderkomen te gebruiken. Gemeente Delfzijl wil een bijdrage leveren van 30.000 euro. De raad neemt daarover op donderdag 26 maart een beslissing.

De vereniging zelf heeft al zo’n 50.000 euro bij elkaar weten te halen. Dat is onder meer gebeurd door sponsoring en fondsenwerving.

Mijnenveger

Bij het Zeekadetkorps leren jongeren over het leven op een schip. Ze leren hoe ze moeten roeien, zeilen en maken kennis met de techniek en onderhoud van schepen en met de logistiek. “De vereniging past bij een maritieme stad als Delfzijl. Een veilig en goed onderhouden opleidingsschip is van groot belang voor de voortgang van de vereniging”, zegt wethouder Jan Menninga van Financiën tegen RTV Noord.

Het schip, de Naarden, is een voormalige mijnenveger van de Koninklijke Marine en geregistreerd als varend erfgoed. Het werd tot 2000 onderhouden met hulp en subsidie in natura via de marine. Het is één van de twee laatste twee schepen van dit type mijnenveger in Nederland.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -