Damen MC neemt WK Hydraulics over

0

Damen Marine Components (DMC) heeft alle middelen verworven van WK Hydraulics uit Barendrecht, dat gespecialiseerd is in de productie van maritieme hydraulische systemen.

“Hoewel er op bepaalde terreinen overlapping is tussen DMC en WK Hydraulics, zoals bij stuursystemen en hydraulische power packs, brengt WK Hydraulics ook bepaalde specifieke expertise in”, licht DMC de overname toe. “Voor onder andere de bouw van grote, op maat gemaakte hydraulische systemen voor lieren, kranen en boegschroeven.”

WK Hydraulics levert ook producten, zoals towing pins, kettingstoppers en apparatuur om hydraulische systemen te spoelen, die een aanvulling vormen op het bestaande DMC-assortiment. “Daar passen zij echter uitstekend in, naast de kernactiviteit rond roeren, stuursystemen, lieren en straalbuizen.”

Expertisecentrum voor hydrauliek

DMC en WK Hydraulics hebben in het verleden bij veel projecten samengewerkt. In de “huidige zeer concurrerende markt ziet het management van WK Hydraulics er de voordelen van in om de relatie naar een hoger niveau te tillen door deel te gaan uitmaken van een groter geheel”.

Het bedrijf was van plan om zelf uit te breiden met andere aandrijfsystemen. “Hiervoor hadden aanvullende vaardigheden en middelen moeten worden binnengehaald, zoals elektronica en PLC-technologie.” Daar waren grote investeringen voor nodig geweest. Omgekeerd had DMC juist de ambitie om een expertisecentrum te worden dat de gehele hydraulische sector dekt.

Nieuw onderkomen

De overname is per 1 april dit jaar. “WK Hydraulics heeft al zijn contracten tot eind maart onder haar eigen merk uitgevoerd”, vertelt managing director Peter Kok. “Daarna wordt ons assortiment verkocht onder de naam van Damen Marine Components. De overgang zal compleet zijn, wanneer wij ons bij het DMC-team voegen, zodra hun in aanbouw zijnde nieuwe onderkomen in Hardinxveld gereed is. Klanten van onze bestaande systemen kunnen op onze ongewijzigde ondersteuning rekenen.”

Leverancier en partner

“WK Hydraulics is altijd een belangrijke leverancier en zelfs partner van Damen Shipyards geweest”, vult Steef Staal, managing director van Damen Marine Components aan. “Aangezien DMC nu zo bezig is om het assortiment uit te breiden, onderkenden we de behoefte om onze mogelijkheden uit te breiden in de hydraulische hoek en in hydraulisch aangedreven dekapparatuur.”

“WK Hydraulics staat ideaal gepositioneerd om die leemte op te vullen. We zijn zeer verheugd om alle medewerkers van WK Hydraulics en hun kennis en kunde te verwelkomen. We kijken uit naar een succesvolle toekomst samen.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.