- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCTVrede en TMA Multimodal gaan voortaan samen containers varen

CTVrede en TMA Multimodal gaan voortaan samen containers varen

- Advertentie -

Delen

Vanaf 1 november bundelen de Amsterdamse havenbedrijven CTVrede en TMA Multimodal hun krachten op de Noord Nederland Corridor. Zo willen ze de containerstromen over water efficiënter en duurzamer maken. CTVrede wordt met dat doel medeaandeelhouder van TMA Multimodal.

Deze samenwerking zorgt voor een hoogfrequent vaarnetwerk met 25 wekelijkse vaste afvaarten tussen de CTVrede- en TMA-terminals en Rotterdam en zes afvaarten per week op Antwerpen. Het gezamenlijke bedrijf gaat verder onder de naam TMA Vrede.

Uitdagingen in containervervoer

Vaste afvaarten en zogeheten ‘fixed windows’ in de diepzeehavens worden in de logistiek gezien als antwoord op de problemen door congestie en vertraging in het containervervoer. Vertragingen hebben wereldwijd effect op goederenstroom en in Europa is dat de afgelopen maanden steeds meer merkbaar.

Rens Rohde, algemeen directeur van TMA Multimodal: “Onze klanten krijgen een sterk vaarproduct, dat aansluit op hun logistieke keten. We bieden transportoplossingen tot aan de deur via ons uitgebreide vaar- en terminalnetwerk. We zijn een sterke partner voor onze klanten om samen de uitdagingen die nu spelen in de containerscheepvaart het hoofd te bieden.”

Karlien Brolsma. (foto CTVrede)

Snelweg over water

“Duurzaamheid en zorg voor onze planeet zijn voor ons geen loze woorden”, zegt Karlien Brolsma, algemeen directeur van CTVrede. “We varen sinds anderhalf jaar met twee elektrische schepen en werken met elektrische kranen op de terminals. Daardoor hebben we onze uitstoot flink kunnen reduceren. Er is een enorme slag gemaakt in het verminderen van het aantal truckkilometers dankzij de snelweg over water.”

“Deze samenwerking is de volgende stap: door de krachten te bundelen kunnen we proactief en op eigen kracht blijven investeren. We gaan door op de ingeslagen weg met elektrische schepen en zijn actief de rest van de keten aan het verduurzamen.”

Meer via binnenvaart

TMA Multimodal, onderdeel van TMA Logistics, is een binnenvaartbedrijf dat diensten aanbiedt tussen de diepzeehavens van Rotterdam en Antwerpen en de terminals van TMA in Amsterdam, Velsen, IJmuiden, Harlingen en Hasselt. Het netwerk wordt uitgebreid met de terminals van CTVrede in Amsterdam en Zaandam.

Port of Amsterdam is blij met de samenwerking. “De aangekondigde samenwerking tussen TMA en CTVrede sluit aan bij onze ambitie om vervoer via binnenvaart naar het achterland verder uit te breiden”, aldus Alma Prins, Hoofd Cargo & Offshore. “Goed om te zien hoe bedrijven in de haven hierin actief de samenwerking opzoeken, zowel op het gebied van efficiëntie als vanuit duurzaamheid.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -