CTU gaat voor Flevokust

0

Container Terminal Utrecht (CTU) wordt definitief de exploitant van de terminal die aan de Flevokust gebouwd gaat worden. Het dochterbedrijf van de Theo Pouw Groep heeft zich voor 20 jaar vastgelegd. Directeur Theo Pouw ondertekende het contract op 16 september samen met gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland.

In november vorig jaar waren de partijen al op hoofdlijnen akkoord. Provinciale Staten van Flevoland hebben het contract als voorwaarde gesteld om tot gunning over te kunnen gaan na de aanbesteding. De selectie van de aannemer vindt plaats in februari, waarna de bouw van de haven in april zal starten. Vanaf eind 2017 exploiteert CTU 200 meter kade in de Flevolandse haven.

 

Agrohub

Flevokust is een nieuwe buitendijkse, multimodale overslaghaven met containerterminal en aansluitend industrieterrein ten noorden van Lelystad. Door de vestiging van CTU als exploitant van Flevokust wordt ook de Flevolandse agrohub versterkt. Jan-Nico Appelman: ‘Door de bouw van Flevokust kunnen we een groot agro-exportgebied over het water gaan ontsluiten. CTU zal deze agrarische producten naar zeehavens vervoeren, van waaruit ze geëxporteerd worden. Hierdoor draagt Flevokust ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de provincie en het Rijk.’

 

Gedeputeerde Jan-Nico Appelmans poseert met Theo Pouw en Etienne Morriën van de Theo Pouw Groep met een artist impression voor de plek waar de buitendijkse haven komt. (foto: Provincie Flevoland)
Gedeputeerde Jan-Nico Appelmans (links) poseert met Theo Pouw en Etienne Morriën van de Theo Pouw Groep met een artist impression voor de plek waar de buitendijkse haven komt. (foto: Provincie Flevoland)

Aanvulling op netwerk

Met de containerterminal in Lelystad opent CTU na Utrecht en Tiel zijn derde vestiging. Directeur Theo Pouw spreekt van een interessante locatie gezien de ontwikkelingen in Lelystad en de regio. Lelystad is zich aan het ontwikkelen tot een logistiek knooppunt, dat wordt ontsloten via weg, water, lucht en in de toekomst spoor. ‘Wij vinden de locatie Flevokust een mooie aanvulling op ons bestaande netwerk van terminals. Dit stelt ons in staat om ons bedieningsgebied te vergroten en zo nog beter onze klanten te kunnen bedienen.’

 

Lees in De Binnenvaartkrant van 22 september 2015 een uitgebreid interview met Jan-Nico Appelman.

 

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.