CTU tekent voor containerterminal Lelystad

0

Op 16 december hebben de Theo Pouw Groep, de provincie Flevoland en gemeente Lelystad een overeenkomst getekend waarmee containerterminal CTU de exploitant wordt van de nieuwe containerterminal van Flevokust. Dinsdagavond 17 december besluit de gemeenteraad van Lelystad over de realisatie van het bedrijventerrein met de nieuwe binnenvaarthaven.

Gedeputeerde J.J.J. Appelman van Provincie Flevoland, directeur Th. Pouw van de Theo Pouw Groep en wethouder J.A. Fackeldey van Lelystad bekrachtigen de ondertekening met een handdruk. Daaromheen mensen van de projectorganisatie voor Flevokust. (foto Studio Wierd)

De containerterminal moet binnen de nieuw te ontwikkelen multimodale overslaghaven ten noorden van Lelystad een belangrijke rol vervullen. Een aantal weken geleden tekenden de drie partijen al een intentieverklaring die vervolgens concreet is gemaakt. Gedurende deze periode onderzocht CTU wat de haalbaarheid van het plan is. Gezien de positieve uitkomsten van dit onderzoek heeft moederbedrijf Theo Pouw Groep een definitief en positief besluit genomen.

Uitbreiding netwerk
CTU heeft al eerder gekeken naar de mogelijkheden om een terminal in Flevoland toe te voegen aan zijn netwerk. Het bedrijf heeft terminals in Utrecht, Tiel en Kampen.
Directeur Etienne Morriën van CTU: “Lelystad past logistiek goed binnen ons bedieningsgebied. Bovendien vinden veel ontwikkelingen plaats in Lelystad en de regio, waardoor Flevokust een buitengewoon interessante locatie is voor een containerterminal. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de containerterminal van Flevokust een succes zal worden. Het wachten is nu op een positief besluit van de gemeenteraad en daarna van Provinciale Staten van Flevoland. Vervolgens kunnen we van start met de realisatie van Flevokust.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.