Containers volgen met Boxinsider

0
(foto Tekst & Toebehoren)

Havenbedrijf Rotterdam lanceert de ‘Boxinsider’. Via deze applicatie kunnen verladers en expediteurs op elk moment zien waar hun containers zich bevinden.

“Als ik online een boek bestel kan ik vrijwel ‘live’ volgen waar het pakketje zich bevindt”, licht president-directeur Allard Castelein toe. “Met Boxinsider presenteren we nu ook voor containers zo’n oplossing. Door de ontwikkeling van digitale toepassingen maken we onze haven nog efficiënter, veiliger en betrouwbaarder. Oplossingen als Boxinsider zijn daar mooie voorbeelden van en sluiten daarmee naadloos aan op onze ambitie om ’s werelds smartest port te zijn.”

Tijdrovend

Verladers, expediteurs en andere gebruikers verzamelen nu doorgaans nog handmatig informatie via diverse websites over waar hun containers zich bevinden. Dit is tijdrovend en foutgevoelig en kan tot planningsfouten leiden, met potentieel kostbare consequenties.

Met de Boxinsider is dat niet meer nodig. Op basis van statusinformatie van containerschepen en inland en deepsea terminals kunnen containers gevolgd worden: de verwachte en werkelijke aankomst- en vertrektijden van schepen en het lossen en het vertrek van de container bij containerterminals. Gebruikers worden gewaarschuwd bij vertragingen en verstoringen.

Boxinsider werkt als een losse applicatie, maar kan ook via een koppeling geïntegreerd worden met bestaande systemen.

Overzichtelijk beeld

ABC Logistics uit Poeldijk behoort tot de eerste klanten. Het bedrijf ondervindt nu al de voordelen van het systeem. “Met Boxinsider kunnen we snel en met minimale inspanning een overzichtelijk beeld vormen van de containers die wij bij de verschillende Rotterdamse terminals verwachten”, aldus accountmanager Remco Verwaal. “Het is echt een heel gebruiksvriendelijke applicatie.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.