Container Transferium weer stap dichterbij

0

Het Container Transferium dat de Rotterdamse haven moet ontlasten is weer een stap dichterbij. Op donderdag 16 december hebben de gemeente Alblasserdam, het Havenbedrijf Rotterdam en overslagbedrijf BCTN een contract ondertekend over de exploitatie. Daarin hebben ze de maatregelen vastgelegd die Binnenlandse Container Terminal Nederland neemt om van het containertransferium een stil en zeer duurzaam overslagbedrijf te maken.

(foto Ries van Wendel de Joode)

Het gaat om een aantal maatregelen. Dde inrichting van de terminal wordt zeer milieuvriendelijk en gaat een stuk verder dan wettelijk vereist. Dit betekent onder andere elektrische kranen, schonere brandstof, walstroomvoorziening voor de binnenvaart, duurzame verlichting en extra maatregelen voor de afscherming van geluid en licht.
De terminal zal op zondag aan de landzijde gesloten zijn voor vrachtwagens. Het aantal vrachtwagens van en naar het containertransferium is aan een maximum van 180.000 vervoersbewegingen per jaar verbonden.

Eind 2012 in bedrijf
Alblasserdam heeft ook afspraken gemaakt met de minister van Infrastructuur en Milieu over de aanpassing van kruispunten, veilige oversteekplaatsen voor fietsers, aanpassing van het knooppunt A15/N3 bij Papendrecht en een onderzoek naar filevorming op de A15.
Op dit moment liggen het Ontwerp Bestemmingsplan en de Milieu Effect Rapportage ter inzage. Als de gemeenteraad deze stukken heeft vastgesteld, kan de bouw beginnen. Naar verwachting kan het containertransferium eind 2012 in gebruik worden genomen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.