- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsConcordia Damen bouwt opleidingsschip STC Group

Concordia Damen bouwt opleidingsschip STC Group

- Advertentie -

Delen

Concordia Damen gaat het nieuwe opleidingsschip van STC Group bouwen, de Ab Initio. De Werkendamse scheepsbouwer won de Europese aanbestedingsopdracht.

De werf heeft een onderscheidend en tegelijkertijd herkenbaar ontwerp gemaakt, stelt STC Group in het bericht waarmee de keuze bekend werd gemaakt. De Rotterdamse onderwijsinstelling voegt daar nog aan toe: “Het ontwerp voldoet ook aan de uitdrukkelijke wens om een duurzaam en toekomstbestendig schip te bouwen.”

Visitekaartje

Jan Kweekel, lid van STC’s college van bestuur, zegt: “We vinden het een eer dat de gerenommeerde scheepswerf Concordia Damen enthousiast is om met ons dit uitdagende project aan te gaan. Samen werken we vanaf nu aan de bouw van een toekomstbestendig en state-of-the-art opleidingsschip. Het project is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen het onderwijs en de maritieme sector. De Ab Initio wordt het visitekaartje van de school en het maritieme cluster.”

Het team van Concordia Damen kijkt ernaar uit om de Ab Initio te gaan bouwen. “Het belooft een uniek en multifunctioneel opleidingsschip te worden, dat we bovendien gaan uitrusten met de laatste technieken die in de maritieme sector beschikbaar zijn”, vertelt Tim van Berchum. “We zijn blij met het partnerschap met STC Group en danken de betrokkenen voor het vertrouwen. Op naar een mooie samenwerking en het opleidingsschip van de toekomst!”

Financiering

De komende maanden worden gebruikt om het ontwerp verder uit te werken tot een bestek. Daarnaast verwacht STC Group in deze periode het bedrijfsleven aan dit project te verbinden en aanspraak te doen op verschillende subsidies. STC Group moet voor het einde van het jaar de financiering voor de Ab Initio rond hebben.

Het opleidingsschip wordt naar verwachting in 2022 in gebruik genomen. Het schip gaat een belangrijke rol spelen in de opleiding van vmbo-leerlingen en van mbo- en hbo-studenten die bij STC Group een maritieme opleiding volgen.

Prinsessen

Na ruim vijftig jaar trouwe dienst, waarvan bijna twintig jaar bij STC Group, zijn de huidige opleidingsschepen Prinses Christina en Prinses Beatrix aan vervanging toe. Eind 2018 gingen leerlingen, studenten en docenten van het STC aan de slag met het bedenken van de naam, het vaststellen van het programma van eisen én het ontwerpen van het vervangende schip. Zij zijn daarbij ondersteund door specialisten uit het Nederlandse maritieme bedrijfsleven.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -