- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsCCT neemt Nedcargo Multimodal over

  CCT neemt Nedcargo Multimodal over

  - Advertentie -

  Delen

  Combined Cargo Terminals (CCT) neemt de Nedcargo Multimodal-bedrijven van Nedcargo International over. Het gaat om de Alphense binnenvaartcontainerterminal Alpherium, Nedcargo Container Barging inclusief de binnenvaartschepen For Ever, Gouwenaar2 en Gouwenaar3. De overname wordt medio juni 2018 effectief.

  Met een overslagcapaciteit van 200.000 TEU en een oppervlakte van 54.000 m2 is Alpherium uitgegroeid tot een van de grootste binnenvaartcontainerterminals in Nederland. Alpherium verzorgt voor Heineken de complete logistiek van export containers vanaf de brouwerij in Zoeterwoude naar de zeehavens onder een lange termijn contract. Als onderdeel van CCT blijft Alpherium zich volledig richten op transportoplossingen van en naar de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen via de binnenvaart.

  NCCB verzorgt containerbinnenvaartdiensten binnen de Rotterdamse haven en tussen Rotterdam en Antwerpen en verschillende binnenvaartterminals in Nederland. In 2017 vervoerde NCCB ruim 284.000 TEU.

   

  CCT: uitgroeien tot leidende inland terminal-speler

  “We zijn heel blij met de overname van Alpherium en Nedcargo Container Barging”, zegt Luc Smits, managing director van CCT. “Deze overname draagt bij aan onze strategie om CCT te laten uitgroeien tot een leidende inland terminal-speler op meerdere locaties in Nederland. We zijn opgetogen over de mogelijkheden die dit biedt om onze klanten nog meer flexibiliteit en duurzame transportoplossingen te bieden.”

  De CCT-groep is gevestigd in Moerdijk. Daar bevindt zich een tri-modale terminal voor containeroverslag, breakbulk, general cargo, opslag en overige diensten. In 2017 handelde CCT 660.000 TEU en 1 miljoen ton breakbulk af.

  CTT biedt toegang tot een uitgebreid shortsea-netwerk, met zestien wekelijkse afvaarten naar verschillende havens in het Verenigd Koninkrijk, vier wekelijkse afvaarten naar havens in Noorwegen en wekelijkse verbindingen met Portugal en Spanje. Daarnaast biedt CCT dagelijkse treindiensten naar Italië, Duitsland, Hongarije en Limburg, en een uitgebreid netwerk van binnenvaartdiensten. Samen met Tilburg en Oosterhout onderhoudt CCT ook de West Brabant-corridor, een binnenvaartdienst voor containers tussen de zeeterminals in Rotterdam en binnenvaarthavens.

   

  Nedcargo: focus op logistiek en forwarding

  Diederik Antvelink, directeur van de Nedcargo Group, zal  CCT bijstaan als adviseur na de overname. Hij zegt: “De verkoop van de Nedcargo Multimodal-activiteiten aan CCT biedt ons de mogelijkheid om ons volledig te richten op onze core business van logistiek en forwarding voor de markt van voedingsmiddelen, dranken en retailgoederen in de Benelux. Het huidige managementteam dat verantwoordelijk is voor de Multimodal-activiteiten zal meegaan in de overname en zo zorgdragen voor een naadloze overgang zonder negatieve impact voor onze klanten.”

  Nedcargo biedt duurzame logistieke oplossingen vanuit drie divisies: Nedcargo Logistics, Nedcargo Forwarding en Nedcargo Multimodal. Voor de logistiek en expeditie van voedsel, drank en retail exploiteert Nedcargo 235.000 m2 hoogwaardige magazijnruimte in België en Nederland. Nedcargo Forwarding zorgt voor de import en export van en naar meer dan honderd landen in nauwe samenwerking met Nedcargo Logistics. Met de verkoop van de divisie Multimodal kiest Nedcargo voor volledige focus op de logistieke en forwarding-activiteiten.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -