CBOB-trofee is dit jaar voor LOVT

0
LOVT-voorzitter Patricia Rutjes
LOVT-voorzitter Patricia Rutjes. (foto CBOB)

De CBOB Binnenvaart Ondernemers Trofee is dit jaar gegaan naar het Landelijk Oudercontact Voor de Trekkende beroepsbevolking. CBOB-voorzitter Marco Oosterwijk reikte de prijs op zaterdag 22 mei uit aan LOVT-voorzitter Patricia Rutjes.

Dat gebeurde in de Rotterdamse Koningskerk tijdens de CBOB-jaarvergadering. In verband met de coronamaatregelen waren er 30 leden en gasten aanwezig. De thuisblijvers konden de vergadering van boord of thuis via internet volgen.

Eén krachtige stem

De wisseltrofee wordt in principe jaarlijks uitgereikt aan een binnenvaartonderneming of een aan de binnenvaart gerelateerde organisatie, die zich op buitengewone wijze heeft ingezet voor de binnenvaart. Het CBOB-bestuur koos voor het LOVT als dankbetoon “voor alle inzet en het werk voor en namens de ouders van de trekkende beroepsbevolking”, vermeldde het juryrapport.

“Zo is deze groep vertegenwoordigd als partner met één krachtige stem aan de politieke tafel van wet- en regelgeving om onder andere de onmisbare subsidieregeling voor het voortbestaan van de internaten te waarborgen. Zo kunnen de kinderen van de trekkende beroepsbevolking veilig onderdak en goede scholing blijven genieten, opdat hun ouders hun onmisbare werk kunnen uitvoeren en kunnen bijdragen aan het voortbestaan van hun branche.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.