Bodewes Groep gaat verder met veegarmen Koseq

0

De Bodewes Groep heeft de bedrijfsactiviteiten van Koseq BV uit Puttershoek overgenomen. Koseq is ontwerper en producent van mechanische oliebestrijdingsmiddelen. De innovatieve Koseq-veegarmen worden wereldwijd toegepast bij olieverontreinigingen op de binnenwateren en op zee.

De overname past in de strategie van de Bodewes Groep om zich sterker te profileren in innovatieve, scheepsbouw en gerelateerde nichemarkten. De gecombineerde expertise van beide bedrijven is een antwoord op de groeiende vraag naar effectieve oliebestrijdingsmiddelen.
Koseq opereert binnen de Bodewes Groep als een zelfstandige organisatie onder eigen naam. Door de combinatie van specialismen van beide organisaties zal ontwikkeling, productie en service naar een nog hoger niveau getild worden. Gecombineerd staan circa veerig professionals ter beschikking om relaties te bedienen.

Innovatie
De Bodewes Groep bestaat uit Maritima Green Technology, waar vooral innovatieve projecten worden uitgevoerd, en de scheepswerven Bodewes Shipyards in Harlingen, Scheepswerf De Kaap in Meppel en Scheepswerven Gebr. G. en H. Bodewes in Hasselt. Ieder met zijn eigen
specialisme. In Hasselt vindt vooral reparatie en onderhoud van binnenvaartschepen plaats terwijl in Meppel en Harlingen vooral nieuw gebouwd wordt, waaronder specialistische zeeschepen, duwboten en lichtgewicht binnenvaartschepen.
Koseq in Puttershoek is opgericht in 2003 door de ontwikkelaar en producent van scheepsconstructies Gert Kampers. Als specialist op het gebied van stuurhuizen, hefgeleidekokers en speciale constructies heeft Kampers Scheepskonstruktie de afgelopen decennia de basis voor enige zeer innovatieve producten gelegd. Koseq is vooral bekend van de veegarm, die zich wereldwijd bij grote olierampen heeft bewezen als efficiënt middel om olie op te ruimen. Op basis van deze veegarm heeft Koseq meer innovatieve en effectieve producten ontwikkeld op het gebied van oliebestrijding.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.