Blue Road Map vernieuwd en online

0

De veel geraadpleegde the Blue Road Map is weer beschikbaar! De applicatie is uitgebreid met containerlijndiensten. Met deze uitbreiding krijgt de verlader die vervoer met binnenvaart overweegt een nog duidelijker beeld van de mogelijkheden en maken we de overstap wellicht wat kleiner.

Naast de uitbreiding zijn de nodige updates doorgevoerd en draait het geheel op een nieuw platform om te zorgen dat het ook in de toekomst goed blijft functioneren. Dergelijke grote wijzigingen kosten tijd, waardoor er helaas enige tijd een verminderde werking van the Blue Road Map was. Onze excuses voor dit ongemak.

De Blue Road Map staat nu live, maar het zou kunnen dat er door het overzetten en uitbreiden van de informatie onjuistheden zijn ingeslopen. We zouden het zeer waarderen als u die aan het BVB door zou willen geven. We willen graag samen met actieve gebruikers toewerken naar een betrouwbare en nuttige tool. Heeft u een opmerking, stuur ons even een mail: info@bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl.

Het BVB streeft naar een kwalitatief goede reisplanner waarbij de gevraagde informatie zo waarheidsgetrouw als mogelijk wordt weergegeven. De geboden informatie op the Blue Road Map dient als hulpmiddel om de mogelijkheden van de binnenvaart in de logistieke keten te analyseren. We ‘rekenen’ in de tool met wat algemene parameters en houden geen rekening met bijvoorbeeld actuele waterstanden. Als gevolg daarvan kunnen reismogelijkheden (licht) afwijken van de dagelijkse praktijk. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de adviezen die getoond worden.

Het daadwerkelijke toepassen van binnenvaart in de logistieke keten blijft maatwerk. Voor advies op maat kunnen verladers en andere geïnteresseerden contact opnemen met de logistiek experts van het BVB.

Wereldhavendagen in nieuwe vorm

Vanwege de beperkingen door corona zullen de Wereldhavendagen dit jaar in een andere vorm plaatsvinden. Onder de naam ‘Port Stories 2020’ wordt toch aandacht geschonken aan de haven en alle spelers en activiteiten die de haven zo belangrijk maken. Dit alles zoals ieder jaar in het eerste weekend van september.

Het BVB is aangesloten als ‘Vriend van de Wereldhavendagen’ om ook de binnenvaart een prominente plek in het programma te geven. Zo zal het BVB actief deelnemen aan ‘De haven komt naar je toe’ op 4 september. Nu scholieren niet naar het evenement kunnen komen, gaan we naar de scholen toe! Het BVB zal op diverse scholen een gastles
‘Binnenvaart’ verzorgen en zo jongeren al vroeg kennis laten maken met de sector. Tevens stellen we allerlei beeld- en foldermateriaal beschikbaar.

Zaterdag 5 september is het ‘Digital Port Day!’ Die dag wordt de haven bij het publiek thuis gebracht. Via de website en social-mediakanalen wordt informatie en beeldmateriaal gedeeld. Het BVB heeft hiervoor een binnenvaartfilm aangeleverd en er zal een interview worden afgenomen.
We houden u op de hoogte.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.