Binnenvaartprijs voor Wienerberger

0

NV De Scheepvaart heeft een 2-jaarlijkse prijs ingesteld voor een persoon, bedrijf of organisatie die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de binnenvaart. De Vlaamse minister-president Kris Peeters overhandigde de eerste binnenvaartprijs aan bouwmaterialenproducent Wienerberger. Het bedrijf behoort tot de initiatiefnemers van ‘Build over Water’ – binnenvaarttransport in de bouwsector.

Kris Peeters overhandigt de binnenvaartprijs van nv De Scheepvaart aan Wienerberger-directeur Johan Van Der Biest. (foto Sarah De Preter)

Wienerberger staat ook mede aan de basis van palletvervoer via de Vlaamse waterwegen. De overschakeling op de binnenvaart vergde de inzet van extra mankracht en middelen. Zo bouwt Wienerberger momenteel een kaaimuur. “Deze prijs is een aanmoediging om de files waar we verantwoordelijk voor zijn verder af te bouwen en een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven”, zei algemeen directeur Johan Van Der Biest. “Nederland en Vlaanderen zijn de enige regio’s waar de industrie aansluiting heeft op het netwerk van vaarwegen. Een unieke positie waar we optimaal gebruik van moeten maken.”

Kleine schepen
Een voorwaarde om palletvervoer via het water tot een succes te maken is volgens hem dat er voldoende kleine schepen zijn en actoren die met elkaar willen samenwerken. Hij pleitte er ook voor om het Albertkanaal niet alleen als een weg naar het achterland te beschouwen, maar ook als een exportweg richting zee. De bouwmaterialensector zou van het kanaal graag met haar producten op coasters geraken om de actieradius te verbreden.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.