Binnenvaartkrant levert 200.000e bezoeker FutureLand

0

FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, passeerde vandaag de grens van 200.000 bezoekers. Toevallig voerde het jaarlijkse bedrijfsuitje van medewerkers en freelancers van De Binnenvaartkrant vandaag naar het mega-havenuitbreidingsproject en alsof het zo moest zijn, maakte de 200.000e bezoeker deel uit van deze groep. Het zorgde voor een extra feestelijke ontvangst en dito rit over het nieuwe land van Maasvlakte 2 met de FutureLand Express.

♦ klik hier voor een filmpje over de aanleg van Maasvlakte 2.

 

De Binnenvaartkrant-medewerkers stappen in de FutureLand Express.

Informatiecentrum FutureLand is open voor publiek sinds 1 mei 2009. Koningin Beatrix was kort daarvoor de eerste bezoeker. “We zijn bijna twee jaar open en de mensen weten ons duidelijk goed te vinden. Dat we nu alweer de 200.000ste bezoeker hebben ontvangen, is natuurlijk fantastisch”, zegt Ronald Paul, directeur Projectorganisatie Maasvlakte 2 van het Havenbedrijf Rotterdam. “Kennelijk spreekt het werken aan nieuw land tot de verbeelding.”

Zien, doen, ervaren
FutureLand staat op de rand van de huidige Maasvlakte met prachtig uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Zien, doen en ervaren is wat in FutureLand centraal staat. Op een oppervlakte van 1.800 vierkante meter kunnen jong en oud zich laten informeren over de uitbreiding van de Rotterdamse haven en alle aspecten die bij dit project komen kijken. Sinds vorig jaar kunnen bezoekers het nieuwste stukje Nederland van dichtbij bekijken door in te stappen in de FutureLand Express.

De toekomstige Alexiahaven.  (foto’s MG Redacties)

Het informatiecentrum wordt al bijna twee jaar druk bezocht.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.