Binnenvaartdagen Zwijndrecht pas weer in 2022

0
De eerste editie vond in 2019 plaats. (foto Stichting Binnenvaartdagen Zwijndrecht)

In 2019 vond de eerste editie plaats van de Binnenvaartdagen Zwijndrecht. In twee dagen trok het 17.000 bezoekers. Het publieksevenement stond voor september van dit jaar weer gepland, maar de organisatoren hebben wegens corona besloten om de Binnenvaartdagen te verschuiven naar 9, 10 en 11 september 2022.

“Het evenement stond gepland in september 2021. Wellicht een kritisch moment. Wat kan dán wel, wat niet”, zegt voorzitter Piet de Bruin (De Bruin Horeca) van de Stichting Binnenvaartdagen Zwijndrecht. Na overleg met de gemeente, het bedrijfsleven en de Veiligheidsregio heeft de organisatie ervoor gekozen het evenement te verplaatsen naar september volgend jaar. “Zoveel onzekerheid, zoveel factoren, extra maatregelen en dus extra kosten… dat is het niet waard. Hoe ontzettend jammer het natuurlijk ook is.”

Al veel werk verzet

De organisatie van zo’n publieksevenement, waar duizenden mensen op afkomen, is een hele opgave, maakt Rutger Hoogerwerf van Buro Ruw duidelijk. Volgens de medeorganisator en secretaris van de stichting was ook al flink wat werk verzet. “De basis stond. En staat. Dit is zeker niet voor niet geweest. Contacten met leveranciers, muzikanten, entertainment, scholen én natuurlijk sponsoren zijn ontzettend belangrijk. Het is geen kwestie van simpelweg doorschuiven, maar alle tijd en aandacht is een nuttige en noodzakelijke besteding geweest. We gaan vol goede moed en vertrouwen naar volgend jaar. De Binnenvaartdagen 2022 komen eraan!”

Doorgaan

Penningmeester Jan van Laar (Maritiem Courant) vult aan: “Ja, we hebben aan de organisatie van het evenement al ontzettend veel aandacht besteed. Het was niet zo dat we vanuit 2019 een enorme spaarpot hebben meegenomen. De gehele organisatie is vrijwilligerswerk geweest en een pure investering. Maar met één doel: we moeten doorgaan met dit geweldige evenement voor de gehele binnenvaartsector.”

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.