‘Binnenvaartbrand’ breidt uit

0

“Alsof er een uitgestrekte brand aan het ontstaan is met verstrekkende gevolgen voor de hele economie.” Die indruk kreeg de Duitse binnenvaartondernemer Hans-Peter Duhr toen hij afgelopen woensdag getuige werd van de acties van Franse binnenschippers in Thionville.

(foto Hans-Peter Duhr)

De actievoerders hadden hun schepen zo neergelegd, dat er niet meer geschut kon worden. Volgens Duhr toonden Nederlandse schippers die door de actie getroffen waren begrip en maakten de plaatselijke autoriteiten geen aanstalten om de acties op te heffen.
“Hiermee wordt op grote schaal duidelijk dat vandaag voor minder dan de helft van de (calculatorisch correcte) vrachtprijzen van 2008 wordt gevaren”, aldus Duhr. “En dat terwijl de kosten voor materiaal en personeel gestegen zijn. Blijkbaar is een groot deel van de deelnemende schippers zich bewust dat het vandaag geen rol meer speelt of je vaart dan wel stil ligt. Aan alle verantwoordelijken moet het appel gericht worden om in te gaan op de eisen van de actievoerders en er daarna voor te zorgen dat de capaciteit op Europees vlak aangepast wordt.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.