Banenbeurs Antwerps Havenbedrijf

0

Voor het vierde jaar op rij organiseert het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen een eigen banenbeurs. Woensdag 5 mei kunnen werkzoekenden in en rond het Havenhuis terecht om meer te weten te komen over een ruim aanbod van vooral technisch, nautisch en beleidsondersteunend georiënteerde vacatures binnen het Havenbedrijf.

Tijdens de jobbeurs hebben de verschillende diensten van het Havenbedrijf een eigen stand waar medewerkers meer vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden en de vacatures die er zijn. Werkzoekenden kunnen meteen inschrijven voor deelname aan een selectietraject of spontaan hun kandidatuur indienen. Ook de VDAB zal aanwezig zijn met een eigen stand.

Rondritten
Wie al wat meer van het echte havenwerk wil proeven, kan eveneens terecht op de beurs. Zo is in het Willemdok voor het Havenhuis een sleepboot aangemeerd, waarop belangstellenden een rondleiding kunnen krijgen. Ook organiseert het Havenbedrijf drie busrondritten door de haven van ongeveer een uur lang. Tijdens deze ritten wordt onder meer een bezoek gebracht aan het Algemeen Werkhuis Noord, de Van Cauwelaertsluis, het baggerbedrijf en het sleepbedrijf.
Dit jaar zal het Havenbedrijf opnieuw ongeveer honderd vacatures invullen voor de verdere vernieuwing van de organisatie van het Havenbedrijf en om het natuurlijke verloop op te vangen. Een van de middelen die daarvoor worden aangewend, is het organiseren van de inmiddels jaarlijkse jobbeurs.

1650 medewerkers
De haven van Antwerpen is één van de grootste werkgevers van ons land. Dagelijks zijn er in Vlaanderen meer dan 180.000 mensen (ruim 8 procent van de werkende Vlamingen) aan de slag dankzij de Antwerpse haven. Een klein deel daarvan (1.650 mensen) werkt bij het Havenbedrijf. Dat staat in voor de planning, de uitbouw, de modernisering en het onderhoud van de haveninfrastructuur. Daarnaast biedt het ook een aantal dienstverlenende functies aan zoals slepen, baggeren en het ter beschikking stellen van vlot- en walkranen.

De jobbeurs is woensdag 5 mei van 14.00 tot 20.00 uur. Het Havenhuis is gevestigd aan de Entrepotkaai 1 in Antwerpen. De eerste havenrondrit start om 14.30 uur.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.