Lintje voor toegewijde Lau

0

Lau Poppelier is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De in Raamsdonksveer wonende oud-schipper werd onder meer onderscheiden voor zijn jarenlange inzet voor het Rode Kruis. Hij vervult als vrijwilliger tal van functies aan boord van vakantieschip J. Henri Dunant.
Lau Poppelier kreeg de versierselen donderdag 29 april opgespeld door burgemeester Matthieu Meijer van Geertruidenberg (waartoe Raamsdonksveer behoort). Dat gebeurde in de Lambertuskerk in Raamsdonk.
Hij had niets in de gaten en was dan ook met een goede smoes naar de kerk gelokt. “Ik was 9 april jarig en had een feestje gegeven omdat ik zeventig werd. Eén van de cadeaus was een bon voor een lunchconcert op de 29e”, vertelt hij. “Toen we aankwamen vond ik het wel vreemd dat we geen kaartjes hadden en eenmaal binnen moest ik helemaal vooraan gaan zitten.” Tot zijn verrassing zaten daar ook familieleden, de zusters Laetitia en Mathea en kapitein Joke Raaijmakers van de Henri Dunant.
Poppelier is het prototype van de toegewijde vrijwilliger, die niets te veel is. “Ze hebben uitgerekend dat ik 125 uur per maand aan boord van de Henri Dunant ben.” Lau is multifunctioneel inzetbaar: voor onderhoud, als invalkapitein, gastheer en pastoraal werker.
Nadat hij als schipper stopte, trad Lau in dienst van het KSCC in Rotterdam. Hij kwam in contact met het Rode Kruis door de vakantiereizen die hij namens het KSCC organiseerde voor zieke oud-varenden. Toen zijn dienstverband in 1996 stopte, bleef hij die vaartochten organiseren, maar dan als vrijwilliger. Hij was in het verleden ook secretaris van de RK Bond van Eigenschippers en was bestuurslid van onder andere de Bibliotheek voor Varenden en de Stichting Loopplank.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.