- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaart Vlaanderen op weg naar topjaar

Binnenvaart Vlaanderen op weg naar topjaar

- Advertentie -

Delen

Het goederenvervoer op de Vlaamse vaarwegen is in de eerste vier maanden van het jaar gestegen met ruim 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tot en met eind april is 23,9 miljoen ton aan goederen vervoerd. Als de trend zo doorzet, wordt 2017 zowel qua tonnage als qua aantal containers een topjaar voor de binnenvaart.

De stijging was de afgelopen maanden het grootst op de ABC-as (Zeekanaal Brussel-Schelde & Kanaal naar Charleroi): 13,5 procent. De tonnage op het Albertkanaal steeg met 9,5 procent naar 13,3 miljoen ton.

Vorig jaar is het containervervoer via de Vlaamse vaarwegen voor het zevende jaar op rij gegroeid. Die trend zette zich verder in de eerste vier maanden van 2017. Er zijn dit jaar al 265.000 containers vervoerd over waterwegen. Dat is 7,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral de Boven-Schelde (+19,9 procent), de Ringvaart rond Gent (+13,1 procent) en het Albertkanaal (+6,9 procent) zagen de eerste vier maanden van 2017 opvallend meer containers passeren.

 

foto: WenZ

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -