Binnenvaart centraal in gastcollege

0

Op dinsdag 8 januari heeft Kees Modderman van het BVB op de Hogeschool Rotterdam een gastcollege ‘Vervoer over water’ verzorgd. Dit was voor 25 derdejaars studenten die de minor Distributie volgen. Zijn kwamen uit het hele land van verschillenden hogescholen met een opleiding Logistiek & Economie.

In het gastcollege kwamen de logistieke aspecten van de inzet van binnenvaart aan bod en hoe dat in zijn werk gaat. Hoe zit zo’n keten in elkaar, welke rol speelt transport, wie gaat daarover, waar moet je rekening mee houden, enzovoort. In kleine groepjes hebben ze zelf ook een business case uitgewerkt om de theorie in praktijk te brengen.

Voorlichting

Op 9 en 10 januari vonden beroependagen plaats op het Scala in Teteringen, waar BVB-sponsor EXHO de binnenvaart vertegenwoordigde. Op deze vmbo-school waren twee avonden met ruimte voor beroepsoriëntatie, waar de binnenvaart natuurlijk niet mocht ontbreken.

Om de geïnteresseerden jongeren een beter en realistischer beeld te geven wat het is om te varen, heeft EXHO de VR-bril met binnenvaartsimulatie van het BVB geleend. Zo konden de bezoekers de bedrijfstak bijna aan den lijve ondervinden. Ook hebben we folders en posters beschikbaar gesteld om uit delen.

Op 9 januari vond ook nog een mbo-beroepenmarkt plaats op het Driestar College in Gouda. Aangezien deze dag niet paste binnen de agenda van het BVB, was Koninklijke-BLN Schuttevaer hier samen met Quo Vadis aanwezig om de binnenvaart in de kijker te spelen. Uiteraard heeft het BVB voorlichtingsmateriaal beschikbaar gesteld om de binnenvaart in beeld te brengen.

 

NT Nieuwsjaarsborrel

Op 15 januari is het BVB aanwezig op de NT Nieuwsjaarsborrel in de RDM Kantine. Op deze bijeenkomst voor genodigden zijn veel logistieke spelers aanwezig waar het BVB binnen de Maatwerk-projecten al een relatie mee heeft of die mogelijk interessant zijn.

Op deze nieuwsjaarsborrel van Nieuwsblad Transport komen ook verladers en dienstverleners waar we contact mee kunnen leggen. Al met al een nuttige netwerkbijeenkomst waar de binnenvaart en het BVB als logistieke gesprekspartner niet mag ontbreken.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.